Trumps jukselapp til «lyttemøte»: «Jeg hører dere»

Donald Trumps jukselapp i møtet med skoleskyting-ofrene vekker oppsikt i sosiale medier.

Trump hadde med seg fem snakkepunkter inn i møtet med ofrene for skoleskytingen.

«Hva slags person trenger NOTATER for å vise empati med barn som ble beskutt av en galing?» skriver Hillary Clintons politiske rådgiver Adam Parkhomenko på Twitter.

Han er ikke den eneste som reagerer på jukselappen president Donald Trump brakte til det såkalte lyttemøtet han hadde med ofrene og de pårørende for skoleskytingen i Florida torsdag.

– En våpenfri sone er bare som å si til en galning at «her kan du gå inn og skyte», sa Trump i møtet, før han kom med et forslag til løsning: Å la lærere bære våpen.

Men Trump brukte også mye tid til å lytte til ofrene og de pårørende under møtet, og ser dermed ut til å ha fulgt planen på huskelappen fotografen fra The Washington Post fanget på bildet.

Møtet i Det hvite hus ble åpnet med en bønn for ofrene for skoleskytingen.

«Hva er det viktigste du vil jeg skal vite om din opplevelse», lyder første punkt på listen, som ser ut til å inneholde fire spørsmål presidenten skal stille i møtet, i tillegg til meldingen «Jeg hører dere».

Flere bemerker også på sosiale medier at huskelappen ikke ser ut til å være skrevet av Trump selv.

«Dette bildet av Trumps notater viser hans empatimangel bedre enn noe annet», skriver Washington Post i sin spalte The Fix.

«Gjennom tragedie etter tragedie, har empati vært den kvaliteten som klarest mangler i Trumps reaksjoner», skriver avisen videre.

Det var ikke bare huskelappen til Trump som skapte oppsikt etter møtet med skoleskytingsofrene. Også forslaget om å bevæpne lærere får hard medfart. Under valgkampen beskyldte Trump i en tweet Hillary Clinton for å lyve – nettopp om at han ønsket våpen inn i skolen.