Verden

Mannen som ledet an i kampen mot krypskyttere, funnet drept i Kenya

Den kjente amerikanske geografen Esmond Bradley Martin (76), en ledende skikkelse i kampen mot krypskyting og ulovlig handel med elfenbein, er drept i Kenya.

Esmond Martin, en ledende etterforsker av ulovlig handel med elfenbein, ble funnet drept i Nairobi søndag. Foto: AP / NTB scanpix
  • og NTB
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Martin ble funnet knivstukket og drept i sitt hjem i en forstad av Kenyas hovedstad Nairobi søndag ettermiddag, opplyser politiet.

– Vi har fire mistenkte i vår varetekt, opplyser Nairobis politisjef Japheth Koome.

Det er ikke kjent hvem de fire er, eller hva motivet for drapet skal ha vært.

Martin hadde levd i Kenya i flere tiår og var en ledende etterforsker av krypskyting og ulovlig handel med elfenbein, horn fra neshorn og utrydningstruede dyrearter, først og fremst fra Afrika til asiatiske land.

Den amerikanske geografens arbeid skal blant annet ha ligget til grunn for kinesiske myndigheters beslutning om å forby all handel med elfenbein i fjor.

Nå var han i ferd med å sluttføre en rapport om Myanmars stadig mer sentrale rolle i ulovlig handel med truede dyrearter, elfenbein og horn fra neshorn.

Anslagsvis 110.000 elefanter er drept av krypskyttere det siste tiåret, og organiserte bander med forgreninger i en rekke land står bak den omfattende handelen med elfenbein.

Les også

  1. Ledende dyreverner funnet skutt og drept i Tanzania

  2. Etter å ha vært nær utryddelse i en årrekke, har trenden snudd for fjellgorillaene

Les mer om

  1. Drap
  2. Neshorn
  3. Truede dyrearter
  4. Kenya