Verden

Babykrokodille til prins George

Den britiske prinsen har fått en blomstereng i Romania og gratis flyvninger til Ibiza for resten av livet i dåpsgaver.

Prins George Alexander Louis ble født 22. juli i år. Onsdag døpes han i London. Allerede har dåpsgavene begynt å strømme på. Ap, Sang Tan, NTB scanpix

 • Ingvild Bruaset

Her er de første bildene som ble offentliggjort av den lille familien. Michael Middleton

Onsdag døpes britiske prins George. Klokken tre britisk tid blir han døpt i St. James' Palace, ikke Buckingham Palace slik tradisjonen er.

I lang tid før selve dagen har dåpsgavene begynt å strømme på.

Kanskje av de mer oppsiktsvekkende gavene som er gitt den lille prinsen er en blomstereng med viltvoksende blomster i Transylvania i Romania. Gaven gis av en venn av bestefar Charles, Tibor Kalnoky.

— Hvis vi sendte blomster dit ville de visne, så dette er en symbolsk gave, sier Kalnoky til nyhetsbyrået Associated Press.

Ifølge artikkelen skal prins Charles være svært begeistret for denne delen av Romania og drar på besøk dit hvert år.

Av andre spesielle gaver er en av det luftige slaget. Fra flyselskapet Jet2 har prinsen fått intet mindre enn gratis flyvninger til øyen Ibiza for resten av livet. Ifølge nettstedet skal hans foreldre være glad i å feriere der.

Fisk på kroken

Og det mangler ikke på oppfinnsomhet blant andre givere heller. Den britiske avisen The Telegraph skriver at prins George fikk en håndknyttet fiskeflue til laksefiske av en nær venn av William og Katherine.

- Det var en nær venn som var gjest under bryllupet som ville gi noe spesielt og unikt, forteller William Landale til avisen.

Han er daglig leder ved selskapet Fulling Mull som laget fiskefluen. Mannen som laget selve fluen er Ronald Sutherland. Han kunne fortelle at fluen var blå, rød og hvit.

Blant representantene i Underhuset i England ble det i september diskutert hva som ville være en passende gave i forbindelse med dåpen. Blant forslagene var en tennis racket og en racingsykkel. Så gjenstår det å se hva de valgte.

Den ungarske håndverkeren Arpad Rostas har laget denne barnekrybben som gave til prins George. Tamas Kovacs

Det blir også laget minnemynter i forbindelse med dåpen.

Babykrokodille og trange jeans

Også i sommer, da prinsen kom til verden, vanket det en rekke gaver. Ifølge en artikkel på den britiske nettsiden The Stir fikk prins George blant annet en babykrokodille.

Den ble gitt av myndighetene i den nordligste regionen i Australia, Australia's Northern Territory.

Babykrokodillen er blitt kalt nettopp George. Den blir på ubestemt tid boende i Australia sammen med, ikke overraskende, krokodillene Will and Kate.

Fra det amerikanske kjendisparet Kanye West og Kim Kardashian skal den lille prinsen ha fått trange jeans. De er en del av kleskolleksjonen til Kanye som inkluderer såkalte «skinny jeans» og hettegensere til barn.

George skal også ha fått mansjettknapper med initialen G av Prins Charles' guddatter India Hicks. De skal ifølge ryktene være ment for bruk nettopp i dåpen onsdag.

Penger til veldedighet

I forbindelse med at prinsen ble født ba William og Katherine de som ønsket å gi gave om å gjøre dette ved å gi penger til en veldedig organisasjon, ifølge The Mirror.

Gaver og hilsener strømmet på i tusentall og bød på visse kapasitetsmessige utfordringer for de ansatte ved hoffet.

Også i denne sammenheng gjentar hertugen og hertuginnen av Cambridge ønsket om penger til veldedige organisasjoner. De ber folk som ønsker å gi en gave til dåpen om å gi penger til en veldedig organisasjon for barn, eller til Imperial College Healtcare Charity, som er den veldedige organisasjonen til sykehuset hvor prins George ble født 22. juli i år.

 1. Les også

  Liten og «uformell» dåp for arveprinsen George

 2. Les også

  Britiske prins George døpes 23. oktober

 3. Les også

  Prince Charles slår rekorden som eldste britiske tronarving

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Hertuginne Kate fødte i formiddag, i kveld reiser de hjem fra sykehuset

 2. A-MAGASINET

  I Billy Elliots hjemland mobber du ikke en liten prins fordi han danser ballett

 3. VERDEN

  Prins Charles skal følge Meghan Markle opp kirkegulvet

 4. VERDEN

  Prins Harry og hertuginne Meghan skal ikke lenger bruke tittelen «kongelig høyhet»

 5. A-MAGASINET

  Historiens eldste britiske tronarving fyller 70 år: – Prins Charles klør ikke i fingrene etter å bli konge

 6. VERDEN

  Dronningen avlyser 60-årsfesten for prins Andrew