Verden

Norge gir 100 millioner til Boko Haram-ofre

21 skolejenter ble løslatt av Boko Haram i høst. bildet er fra deres møte med president Muhammadu Buhari.

Norge gir 100 millioner kroner i bistand til jenter og kvinner som er blitt mishandlet av opprørsgruppen Boko Haram nordøst i Nigeria, ifølge afrikanske medier.

  • NTB

Midlene skal gå til utdanning og støtteordninger for kvinnelige ofre for volden i området, heter det i en uttalelse fra UNICEF, ifølge World Bulletin.

Bistanden skal støtte rundt 1.600 av de flere tusen jentene og kvinnene som ifølge UNICEF er voldtatt, bortført og tvangsgiftet som følge av konflikten. Dessuten skal midlene støtte skolegang for en halv million fordrevne barn.

– Vi tror på viktigheten av å gjøre det vi kan for å bryte opp voldskulturen i nordøstre Nigeria, sier Norges ambassadør i Nigeria, Jens-Petter Kjemprud.

Internt fordrevne nigerianere i leiren Muna nordøst i Nigeria. Foto: Afolabi Sotunde / Reuters / NTB scanpix

– Den humanitære situasjonen rundt Tsjadsjøen er svært alvorlig. Boko Haram har ifølge FN drevet 2,7 millioner mennesker på flukt. Norge vil fortsette arbeidet for å øke den internasjonale støtten til området, sier utenriksminister Børge Brende (H), som besøkte Nigeria fredag.

Anslagsvis 20.000 personer har mistet livet som følge av Boko Harams erobringer i det nordøstre Nigeria. Onsdag meldte UNICEF at de frykter at 400.000 barn vil sulte og 80.000 barn vil dø nordøst i Nigeria hvis de ikke mottar nødhjelp. (©NTB)

  • Den islamistiske terrorgruppen Boko Haram kidnappet 200 skolejenter i 2014. Konflikten i Nigeria er en av Afrikas blodigste.

Les mer om

  1. Børge Brende
  2. Boko Haram
  3. Nigeria