Merkel kjemper for å få flere flyktninger til Europa

I går brøt det ut et masseslagsmål på et flyktningmottak i Berlin der hundrevis av migranter var involvert. Samtidig fortsetter Angela Merkel å kjempe for å få flere migranter til Europa.

Hundrevis av migranter var innblandet i masseslagsmålet som brøt løs på søndag på et av asylmottakene i Berlin. Over 100 politibetjenter ble innkalt, og politiet gjorde en rekke arrestasjoner.

Hundrevis av migranter var involvert i et masseslagsmål i et flyktningmottak i Berlin på Søndag, skriver The Guardian. Kaoset brøt ut når lunsjen skal serveres, og mer enn 100 politibetjenter ble kalt inn for å gjenvinne orden.

Samtidig fortsetter Angela Merkel å kjempe for en avtale som skal sikre at flere migranter får komme til Europa.

I Tyskland har det hersket en positiv holdning overfor flyktningene, men allerede i midten av oktober var det mye som tydet på at dette var i ferd med å snu.

Hendelser som masseslagsmålet i Berlin på søndag har vært med på å skape et stemningsskifte i Tyskland.

Holdt et overraskende minitoppmøte

Under et EU-toppmøte i Brussel på søndag kom endelig flyktningavtalen med Tyrkia på plass. Avtalen går ut på at Tyrkia skal begrense tilstrømmingen av flyktninger og migranter til Europa. Til gjengjeld har Tyrkia blitt lovet 3 milliarder euro i støtte.

Samtidig overrasket Angela Merkel med å holde et eget minitoppmøte med syv andre ledere for å få igjennom en rask avtale med Tyrkia om å ta inn flere hundre tusener av migranter direkte fra Tyrkia, ifølge The Guardian.

1,5 millioner ulovlige migranter til EU

Jean-Claude Junke, EU-kommisjonens president, uttalte at minitoppmøtet var for de landene som var villige til å ta inn store mengder migranter fra Tyrkia på en lovlig måte.

Tyske soldater setter opp telt for migranter i en hangar på den tidligere flyplassen Tempelhorf Airport i Berlin.

Under toppmøtet på søndag sa EU-president Donald Tusk at 1,5 millioner mennesker har reist ulovlig inn i EU i år.

– De fleste av disse har kommet gjennom Tyrkia. Noen søker beskyttelse fra krig og forfølgelse, andre søker et bedre liv og noen få tenker å ødelegge våre verdier, sa Tusk.