Verden

- Obama er Antikrist

Plakater der Obama fremstilles som «Jokeren» fra den siste Batman-filmen ble hengt opp i Los Angeles i august. Mange republikanske velgere mener at presidenten er langt verre enn som så.

Én av fem republikanske velgere i USA har et djevelsk dårlig forhold til presidenten.

  • Kristoffer Rønneberg
    Kristoffer Rønneberg
    Aftenpostens korrespondent i USA

En meningsmåling utført av det amerikanske Public Policy Polling (PPP) stiller spørsmålet: «Er ekstremisme i ferd med å bli mainstream?» Spørsmålet er ikke helt sært. Ifølge PPP-undersøkelsen er det nemlig mange amerikanere som innehar ekstreme meninger om landets politikere. Hele 35 prosent, altså over en tredjedel av befolkningen, mener enten at president Barack Obama ble født i utlandet eller at tidligere president George W. Bush tillot terrorangrepene 11. september 2001 slik at han kunne invadere Irak. To prosent av befolkningen tror på begge disse teoriene.

— Ikke «Born in the USA»

— Det er vanskelig å omtale en tredjedel av befolkningen som en særgruppe, skriver PPP i en pressemelding om undersøkelsen. Og legger til: - Dette viser en bemerkelsesverdig manglende tillit overfor våre ledere. Ryktene om at Obama ble født i utlandet har versert lenge, spesielt blant republikanske velgere. Under valgkampen i fjor så Obama-kampanjen seg nødt til å offentliggjøre presidentkandidatens fødselssertifikat, der det fremgikk at han kom til verden i Honolulu, Hawaii, 4. august 1961. Men så mange som 42 prosent av republikanerne tror fortsatt at han ble født utenfor USA. Hadde det vært sant, ville han ikke vært kvalifisert til å bli president i USA. Totalt sett er det bare 59 prosent av befolkningen som er sikre på at Obama ble født innenfor USAs grenser. Les alle resultatene fra PPP-undersøkelsen her.

Antikrist

Ytterfløyene i begge partier tar mistilliten mange steg videre. På spørsmålet om Obama er selveste Antikrist, svarer ti prosent av republikanerne «ja». Demokratene har et enda dårligere forhold til George W. Bush: Hele 14 prosent fastholder at han er Antikrist. - Det er merkelige tider i amerikansk politikk, sier Tom Jensen, kommunikasjonsdirektør i PPP. - Glem snakket om å samarbeide på tvers av partilinjene. Det ville vært en måloppnåelse bare å komme til det punktet der partitilhengere ikke så på motstandernes president som Antikrist!

Les også

  1. Palin om Obama: «Vag og utopisk»

  2. Naturvernerne skuffet over Obama

  3. Obama hos David Letterman