Plyndring og sammenstøt under demonstrasjoner i Philadelphia

Det oppsto sammenstøt tirsdag, på den andre kvelden på rad med store demonstrasjoner i Philadelphia etter at politiet skjøt og drepte svarte Walter Wallace jr.

En man blir pågrepet av politiet i Philadelphia tirsdag kveld. Det var store demonstrasjoner i byen for andre dag på rad, etter at svarte Walter Wallace jr. ble skutt og drept av politiet mandag.

Philadelphia-politiet har tvitret at rundt 1.000 mennesker har plyndret butikker i området rundt Castor og Aramingo og rådet folk til å «unngå området».

En AFP-reporter lenger vest i byen, der en folkemengde på rundt 1.000 personer hadde samlet seg, melder om sammenstøt mellom politibetjenter med batonger og flere titalls demonstranter.

Pennsylvania-guvernør Tom Wolf har kunngjort at flere hundre soldater fra nasjonalgarden er mobilisert og klare til å «beskytte retten til fredelige forsamlinger og demonstrasjoner mens folk holdes trygge».

De nye opptøyene kommer dagen etter 27 år gamle Walter Wallace jr. ble skutt og drept av politiet, etter at han ifølge politibetjentene skal ha nektet å slippe en kniv. Familien hans sier han var psykisk syk.

Mer enn 90 personer ble pågrepet etter sammenstøt under demonstrasjonene mandag, og 30 politibetjenter ble skadd.

Omfattende demonstrasjoner mot rasisme og politivold har preget USA etter politidrapet på George Floyd i mai.