- Overmedisinert i flere år

Jackson-advokat gir medisiner skylden for popkongens død.

Fans og journalister venter på nyheter under en pressekonferanse på sykehuset UCLA Medical Plaza. Klokken 14.26 lokal tid bekreftet Michael Jacksons bror Jermaine, at kongen av pop var død. FOTO: AFP
  • Mari Torsdotter Hauge

Se også:

Det er foreløpig ikke klart hva som er årsaken til at Michael Jackson natt til fredag fikk hjertestans og døde, bare 50 år gammel.

Advokaten hans går likevel ut og peker på at bruk av medisiner som en mulig årsak.

— Jeg har advart mot bruken av reseptbelagte medisiner og advart folk som har gitt ham disse typene medisin, sier Brian Oxman, Jackson-familiens advokat, til CBS News fredag morgen norsk tid.

- Jeg vet ikke hvor mye han har tatt, jeg vet ikke hvordan situasjonen har vært de siste ukene. De siste årene har jeg sagt til flere familiemedlemmer at han har vært overmedisinert, sier Oxman.

Oxman har vært familiens advokat i 20 år, men under under overgrepssaken mot Michael Jackson i 2005, hadde Oxman en krangel med en av de andre advokatene, og var ikke Jacksons advokat.

I går kveld holdt Michael Jacksons bror, Jermaine Jackson, en pressekonferanse i Los Angeles, der han opplyste at broren døde klokken 14:26 lokal tid (klokken 23.26 norsk tid). Dødsårsaken er foreløpig ukjent inntil man får svar fra obduksjonen.

Politiet skal ifølge AP etterforske dødsfallet. Ifølge nyhetsbyrået er dette standard prosedyre i såkalte high-profile-dødsfall.