Verden

Politiet arresterte mistenkelig mann ved synagogen i København

Ett år etter terrorangrepet i København, pågrep politiet onsdag kveld en mann utenfor fjorårets åsted.

afp000840421-Orm1wxIfRx.jpg Foto: SCANPIX DENMARK

  • Frode Sætran

Etter terrorangrepet i København 14.-15. februar i fjor, har politiet holdt kontinuerlig vakthold utenfor den jødiske synagogen i Krystalgade i Danmarks hovedstad. Dette er stedet der terroristen skjøt og drepte vaktmannen Dan Uzan ved synagogen, og skadet to politimenn.

Les også:

Les også

«Vi kan ikke la oss skremme til å leve i frykt»

Onsdag kveld, litt før klokken 19, trakk politiet våpen og pågrep en mann som oppførte seg mistenkelig utenfor synagogen. Det er Jyllands-Posten som skriver dette.

Politiets innsatsstyrke ankom stedet. Gaten ble stengt i forbindelse med politiaksjonen, og folk ble beordret vekk.

Les også:

Les også

«Jeg skulle ønske jeg ikke hadde noen bat mitsva, og at Dan fortsatt levde»

— Vi har anholdt en mann som gikk omkring synagogen og viste en adferd som ikke er normal, sier København-politiets vaktsjef, Krsitian Aaskov til avisen. Han sier ikke mer om hva mannen gjorde eller hva som fikk politiet til å pågripe ham. Mannen sitter nå i avhør.

Først en stund senere ble gaten igjen åpnet for alminnelig ferdsel.

Les også:

Les også

Politiet ventet på Nørrebro, så drepte de antatt terrorist

Det dramatiske terrordøgnet i Danmark i februar 2015, startet med et angrep mot kulturhuset Krudttønden i København. Den 55 år gamle filmregissøren Finn Nørgaard var gjest på et ytringsfrihetsarrangement, og ble gjerningsmannens første offer. Han ble skutt og drept, og tre politimenn ble dessuten såret.

Etter hendelsen i Krudttønden fortsatte terrordramaet ved den jødiske synagogen i Krystalgade i København. Der var det en konfirmasjonsfest.

Terroristen kom sjanglende opp Krystalgade, tilsynelatende full. Fremme ved synagogen trakk han våpen og skjøt vaktmannen Dan Uzan i hodet. To politimenn ble skadet. før terroristen kom seg unna.

"Gjerningsmannen skjøt Dan Uzan som oppholdt seg ved porten for å foreta adgangskontroll til festen, samt to politifolk. Dan Uzan ble hardt skadet og omkom kort tid etter skuddene," meldte det jødiske trossamfunnet etter angrepet.

Eter 12 timer jakt, ble Omar Abdel El-Hussein (22) skutt og drept av politiet på Nørrebro.

Les også:

Les også

  1. Kald vind og varme mennesker under markeringen i København

  2. To siktet for medvirkning til København-terroren

  3. Statsministeren la ned blomster ved synagogen

  4. Danske muslimer vil danne fredsring