Han ble bortført som 4-åring. Med dette kartet fant han moren etter 32 år.

Li Jingwei har ikke visst sitt eget navn siden han var et lite barn. Han visste ikke hvor han var født. Han var ikke engang helt sikker på hvor gammel han var.

Li Jingwei er gjenforent med sin familie etter 32 år. Dette kartet var viktig for å finne veien hjem igjen.

Sist måned endret livet seg for Li. Ved hjelp av et slags kart han tegnet selv, fant han sin biologiske familie.

Li var et offer for menneskehandel med barn. I 1989 da han var fire år gammel, ble han lokket vekk av en nabo. Han sa at de skulle se på en bil, en sjeldenhet i fattige landsbyer i utkanten.

Det var det siste han så av hjemmet sitt, forteller Li. Naboen tok ham med bak en ås. Ved en vei ventet fire andre kidnappere med tre sykler. Li gråt, men ble satt på en sykkel og fraktet vekk.

Tatt med på tog

– Jeg ville dra hjem, men det tillot de ikke. To timer senere forsto jeg at jeg ikke fikk komme hjem og at jeg var kommet ut for slemme folk, sier Li til The Associated Press.

Han husker at han ble tatt med på et tog. Til slutt ble han solgt til en familie i en annen provins, Henan.

– Siden jeg var så liten, bare 4 år, og ennå ikke hadde begynt på skolen, kunne jeg ikke huske noe, sier han.

Det gjaldt også navn på foreldre og hjemsted.

Én ting var likevel brent inn i minnet. Det var landskapet rundt landsbyen ved Zhaotong i Yunnan-provinsen. Han husket fjellene, bambusskogen, et tjern nær hjemmet og stedene der han pleide å leke.

Helt fra han var liten tegnet Li Jingwei slike kart.

Tegnet kart igjen og igjen

Etter bortføringen, forteller Li, tegnet han daglig kart over landsbyen frem til han var 13 år. Han skulle ikke glemme. Før han begynte på skolen, tegnet han på bakken. På skolen tegnet han i kladdebøker. Det ble en besettelse, forteller han.

Mer enn 30 år etter bortføringen bidro en slik detaljert tegning til at politiet kunne spore opp moren og søsknene.

Ble inspirert

I fjor skapte to gjenforeninger overskrifter i Kina. I juli ble Guo Gangtang gjenforent med sin sønn etter å ha lett i 24 år. I desember ble Sun Haiyang gjenforent med sin sønn etter 14 år. Disse sakene inspirerte Li til å lete etter sin biologiske familie.

Det er uklart hvor ofte barn bortføres i Kina, men det skjer. Problemet ble forsterket av at Kina frem til 2015 bare tillot ett barn i de fleste familier.

Li bestemte seg for å snakke med sine adoptivforeldre om spor. Han lette også i databaser over DNA, men lyktes ikke. Så fant han noen hjelpere som foreslo at han skulle legge ut en video av seg selv på Douyin, et sosialt medium, sammen med et tegnet kart.

Postet på sosiale medier

Han brukte bare ti minutter på å tegne kartet. Han hadde jo gjort det tusener av ganger som barn, forteller han.

Posten ble sett av svært mange. Og da hadde politiet allerede snevret inn et geografisk område basert på Lis DNA. Deretter førte kartet hans til at innbyggere i en landsby mente å vite hvilken familie dette var.

Li fikk etter hvert kontakt med sin mor på telefonen. Hun spurte om et arr på haken. Hun sa han hadde fått det da han falt fra en stige.

– Da hun nevnte arret, visste jeg at det var henne, sier Li.

Andre detaljer og minner falt på plass. En DNA-test bekreftet hans opphav. 1. januar traff han sin mor for første gang siden han var fire år gammel.

Da han gikk henne i møte, kollapset han på bakken av de sterke følelsene. Hans yngre bror og søster hjalp ham opp slik at han til slutt fikk omfavne sin mor.

1. januar møtte Li Jingwei sin mor igjen.

Li svelger bort tårene når han snakker om sin far, som er gått bort. Li er nå selv far til to tenåringer. Neste måned, når Kina feirer nyttår, skal han ta dem med til sin fars grav.

– Det blir en stor gjenforening. Jeg vil fortelle ham at hans sønn er tilbake.