Verden

Fem terrormistenkte pågrepet

Politiet pågrep i natt ytterligere to personer etter bombeangrepene i Glasgow og London.

Totalt fire menn er nå arrestert i forbindelse med terrorangrepene i London og Glasgow.
  • Stine Barstad
    Journalist

Les også

  1. - Mistenkelig anordning på kroppen

  2. Brennende bil kræsjet i Glasgow flyplass

  3. Frykt for nye angrep

  4. Flere flyplasser stengt


Totalt fem personer holdes nå av politiet etter de mislykkede bilbombeangrepene i London og Glasgow fredag og lørdag.

To menn ble arrestert etter at de kjørte en brennende bil inn i flyplassen i Glasgow lørdag ettermiddag. En av dem ligger på sykehus med brannskader, og tilstanden hans skal være kritisk.

Stanset på motorveien

Ytterligere to personer ble arrestert av britisk politi på motorveien M6 ved Cheshire i natt. Et øyevitne forteller BBC News at tre biler stanset på motorveien og stoppet trafikken.

— Det viste seg at det var sivilie politibiler. Foran dem var et par andre sivile politibiler, og de tvang en bil inn til siden, fikk ut de som var inne i bilen, og etter det jeg kunne se, arresterte dem, sier øyenvitnet.

Britisk antiterror-politi gjennomførte arrestasjonen kun timer etter at politiet i Strathclyde bekreftet at de linket angrepet i Glasgow med fredagens angrep i London.

Kvinne pågrepet

Politiet i London bekrefter overfor nyhetsbyrået AP at de to personene som ble arrestert i natt, er mistenkt for å ha forbindelse både til angrepene i London og i Glasgow. .

Ifølge Sky News var de to en 26 år gammel mann og en 27 år gammel kvinne- Søndag ettermiddag ble en 26 år gammel mann pågrepet i Liverpool, etter at to boliger ble undersøkt i området Penny Lane.

Brukte elektrosjokkvåpen

Ifølge Sky News brukte politiet et Taser elektrosjokkvåpen under pågripelsen. - Britisk politi har pågrepet en person i Liverpool i forbindelse med den høynede terrorberedskapen, sa en talsmann for politiet søndag. To biler lastet med bensin, gassbeholdere og spiker ble funnet utenfor nattklubben Tiger Tiger i gaten Haymarket like ved Picadelly Circus, og i et parkeringshus ved Park Lane fredag, men bilbombene gikk ikke av.