Verden

To politimenn knivstukket i Jerusalem

To israelske politimenn ble lørdag knivstukket av en palestiner utenfor Jerusalems gamleby. Palestineren ble straks etter skutt og drept av politifolk på stedet.

  • Ntb
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Angrepet fant sted ved Damaskus-porten, like ved stedet der en palestinsk tenåring tidligere på dagen angrep to ultraortodokse jøder med kniv, før han selv ble skutt og drept.

Les også:

Les også

Hamas ber palestinerne gjøre opprør

De to politifolkene er lettere såret, opplyser helsepersonell. En tredje politimann ble alvorlig såret da han ble truffet av skudd som en annen politimann avfyrte mot gjerningsmannen, opplyser politiets talsmann Micky Rosenfeld.

Det har den siste tiden vært en bølge med uro og voldelige sammenstøt i Israel og på den okkuperte Vestbredden.

Flere palestinske knivangrep har skapt frykt blant israelere, og palestinere har holdt voldsomme demonstrasjoner og kastet stein mot israelske styrker, som på sin side har svart med både skarp ammunisjon og gummikuler og med tåregass og sjokkgranater.

Uroen har skapt frykt for at situasjonen kan utvikle seg til en ny palestinsk intifada, og både israelske og palestinske styresmakter maner til ro.

Les også:

Les også

Disse drapene på israelere kan utløse ny hevnspiral

En utløsende faktor bak uroen har vært strid om plassen foran al-Aqsa-moskeen på Tempelhøyden, som mange palestinere nå frykter at Israel vil åpne for religiøse jøder.