Verden

Trump vil endre loven for å tillate tortur

Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump tar til orde for å endre amerikansk lov for å åpne for å torturere terrorister og drepe familiene deres.

Donald Trump, som forsøker å bli republikanernes presidentkandidat, har flere ganger gått inn for vanntortur av terrorister og andre ekstreme og «mye verre» forhørsteknikker, slik han ordlegger seg.
  • Ntb-reuter

– Jeg har ikke forandret mening når det gjelder tortur. Jeg sa at jeg vil respektere loven, sa Trump søndag i et intervju med TV-kanalen Fox News.

– Det er latterlig at vi har lover, og at ISIS ikke har det. ISIS har ingen lover. Vi har regler, reguleringer og lover, og jeg respekterer dem. Men jeg liker det ikke, sa Trump og la videre til at han ville endre loven så tortur blir tillatt. Han brukte en annen betegnelse på IS.

Trump har flere ganger gått inn for vanntortur av terrorister og andre ekstreme og «mye verre» forhørsteknikker, slik han ordlegger seg. Han har også lovt å drepe terroristers familiemedlemmer, og gjorde det klart at om han som president ga ordren, ville amerikanske soldater adlyde.

Les også

Overraskende nedtur for Donald Trump i helgen

Utsagnene hans ble møtt av kritikk og fordømmelser fra mange hold, og mange sier at Pentagon og det amerikanske militære trolig ville nekte å følge slike ordrer.

Noen dager senere snudde han tilsynelatende da han sa han ikke ville beordre noen til å bryte amerikansk lov eller folkeretten, Men nå presiserer han at han vil endre loven slik at ingen skulle beordres til noe ulovlig.

«Trump er plump, for som regel spilles rasekortet mer subtilt. Dessuten er det ikke rasisme, alt som ser slik ut,» skriver kommentator Frank Rossavik:

Les også

Rasisme på amerikansk | Frank Rossavik

I russiske medier fremstilles det som en positiv nyhet at Trump gjør det så bra:

Les også

Kreml jubler over Trump: Det viser at vestlig demokrati ikke virker

Frykt og usikkerhet har gitt grobunn for en leder som fremmer styrke og fremmedfrykt, ifølge en amerikansk forsker:

Les også

  1. Derfor er Trumps tilhengere så lojale