Verden

24 døde i brann på en skole i Malaysia

En internatskole i Malaysias hovedstad Kuala Lumpur, ble torsdag rammet av en brann. 24 personer er døde.

  • NTB
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Det ble først meldt om 25 omkomne, men tallet er blitt nedjustert med ett. Sjefen for Kuala Lumpurs brann- og redningsetat, Khirudin Drahman, sier 22 av de omkomne er elever.

Brannen brøt ut på en sovesal på den muslimske kostskolen for gutter, Darul Quran Ittifaqiyah, rundt klokken 5.40 lokal tid. 20 av de døde er mellom 13 og 17 år gamle. Seks skadede elever er sendt til sykehus, mens en håndfull slapp unna uten skader.

Prøvde å flykte

Vitner sier til den malaysiske avisen The Star at naboer hørte elevene rope og skrike om hjelp.

– Barna prøvde desperat å flykte fra flammene, men skolens metallporter hindret dem i å komme seg ut, sier en offisiell tjenestemann.

– Dessverre var det kun én utgang, så de kunne ikke rømme, sier politisjef Amar Singh i politiet i Kuala Lumpur.

43 brannmenn kjempet mot flammene. Offisielle tjenestemenn opplyser til nyhetsbyrået AP at flere av de omkomne ble funnet liggende i en haug, som indikerer at det oppsto panikk blant elevene som prøvde å komme seg ut.

Manglet driftstillatelse

Politiet arbeider med å få bekreftet årsaken til brannen. Ifølge brannetaten startet brannen i øverste etasje av den tre etasjer høye bygningen, trolig på grunn av en elektrisk kortslutning. Hele bygget er utbrent.

Skolen skal ha manglet driftstillatelse. Lokale medier sier også at etaten skal ha uttrykt bekymring rundt mangel på brannsikkerhet ved skolen. Ifølge offisielle tjenestemenn er det ikke uvanlig at religiøse skoler operer uten tillatelse.

Drahman sier det er en av de verste tragediene i forbindelse med brann på 20 år.

Les mer om

  1. Brann
  2. Kuala Lumpur
  3. Politiet