«Frihet!» roper en av flyktningene i det den lille gummibåten nærmer seg land på Lesvos. Flere av mennene stemte i, og noen hoppet i vannet og svømte de siste meterne mot land i det båten var 50 meter fra middelhavsøya.

07_Refugee_Crisis_Lesvos_Greece_Fernando_Del_Berro-PczXqQYy9t.jpg
Fernando Del Berro

Men ikke alle smilene og var fornøyd i det de går i land i EU-landet Hellas. I det båten traff de første steinene ved land fikk noen panikk mens andre begynte å gråte. De har krommet den 14 kilometer lange distansen fra Tyrkia og til strendene i Lesvos.

08_Refugee_Crisis_Lesvos_Greece_Fernando_Del_Berro-v9t38A7fDe.jpg
Fernando Del Berro

Ifølge FNs høykommissær for flyktninger har 158.456 flyktninger ankommet Hellas så langt i år. Bare den siste måneden ankom det flere enn det gjorde i hele fjor, da landet tok imot 43.500 mennesker.

09_Refugee_Crisis_Lesvos_Greece_Fernando_Del_Berro-mxzJOSoeU_.jpg
Fernando Del Berro

Så langt i år har tilsammen 264.500 mennesker tatt sjøveien over Middelhavet, blant dem rundt 104.000 til Italia og 1953 til Spania.

10_Refugee_Crisis_Lesvos_Greece_Fernando_Del_Berro-S5Zn5n6hue.jpg
Fernando Del Berro

— Jeg vet ikke hvem som egentlig utkjemper krigen i landet mitt. Det eneste jeg vet er at de dreper hverandre der hver eneste dag. Vi har mistet all følelse av menneskelighet i Syria, sier 23 år gamle Skala Sikacamineas.

11_Refugee_Crisis_Lesvos_Greece_Fernando_Del_Berro-XBKbSCLXs4.jpg
Fernando Del Berro

Ojwan og hans to små barn har nettopp ankommet Lesvos etter turen i gummibåten fra Tyrkia til Hellas.

14_Refugee_Crisis_Lesvos_Greece_Fernando_Del_Berro-b9q0HcBXQS.jpg
Fernando Del Berro

Det var både syrere og afghanere om bord på gummibåten. De fleste av flyktningene som ankommer Europa, er fra Syria, Afghanistan eller Irak, ifølge FN.

16_Refugee_Crisis_Lesvos_Greece_Fernando_Del_Berro-ibEolezDm4.jpg
Fernando Del Berro

De fleste som ankom med denne gummibåten, priste seg lykkelige over at de endelig hadde kommet seg til Europa.

21_Refugee_Crisis_Lesvos_Greece_Fernando_Del_Berro-9lBBaf9t06.jpg
Fernando Del Berro

Når folkene ankommer Europa blir de en del av det såkalte Dublin-systemet, der asylsøknadene deres skal behandles av det første landet de blir registrert i. Mange forsøker å komme seg videre fra Hellas og Italia til land lenger nord i Europa før de registrerer seg.

30_Refugee_Crisis_Lesvos_Greece_Fernando_Del_Berro-2-MymsMowkaG.jpg
Fernando Del Berro

**_Vil du vite mer om flyktningestrømmentil Europa? Disse to sakene fra våre korrespondenter forteller om en senere etappe på reisen for noen av migrantene:

.

._**