Verden

Taliban advarer mot nye angrep i Kabul

Taliban advarer sivile mot å bevege seg i nærheten av «militære sentre» i Kabul og varsler nye angrep i den afghanske hovedstaden.  

Hundrevis av mennesker er drept i terrorangrep i Kabul de siste årene. Nå advarer Taliban folk om nye angrep. Foto: Massoud Hossaini / AP / NTB scanpix
  • og NTB

Taliban har de siste månedene gjennomført en rekke store angrep, og det er heller ikke første gang at opprørsgruppen sender ut slike advarsler. Det skal imidlertid være første gang at en slik advarsel gjelder Kabul.

I mandagens kunngjøring heter det at Taliban planlegger nye angrep «mot fiendens militære- og etterretningssentre» i den afghanske hovedstaden, som et ledd i sin årvisse våroffensiv.

– For å unngå sivile tap og bare påføre fienden militær skade, ber vi derfor Kabuls innbyggere om å holde seg unna. Vi ønsker ikke at en eneste uskyldig sivil skal bli drept, heter det i kunngjøringen fra opprørsgruppen.

Taliban og den ytterliggående islamistgruppa IS har de siste årene gjennomført henholdsvis tre og seks store angrep i Kabul, og 288 sivile er drept i disse angrepene.

Taliban hevder selv å gjøre alt for å unngå tap av sivile liv, men påtok seg ansvaret for en bilbombe som kostet over 100 mennesker livet i januar. Bomben var skjult i en ambulanse.

Les også

  1. Selvmordsangrep i Kabul, minst seks skadet

  2. Faridas advokat om UNEs vedtak: «Hjemmesnekret jus på sitt mest graverende»

  3. Minst tolv drept av bombe mot valgkontor i Afghanistan

  4. Han startet med et kamera skjult i skjerfet under Taliban-regimet. I dag ble han og åtte pressekolleger drept på jobb i Kabul.

  5. Minst 36 drept i tre selvmordsangrep Afghanistan

Les mer om

  1. Terrorisme
  2. Taliban
  3. Kabul
  4. Afghanistan