Verden

Den mistenkte gjerningskvinnen skal ha vært rasende på Youtube. Flere skadet.

Kvinnen som er mistenkt for skytingen ved Youtube-hovedkvarteret, skal ha vært rasende på nettstedet.

Politiet rykket tirsdag ut til meldinger om skyting ved Youtubes hovedkvarter i San Bruno i California. GRAEME MACDONALD/via REUTERS

 • Andreas Bakke Foss
 • Hans O. Torgersen
 • Christina Pletten

Kvinnen som politiet mistenker er gjerningspersonen, døde av selvpåførte skader etter å ha skutt og såret tre personer.

Det opplyste Ed Barberini ved San Bruno-politiet, som møtte pressen i California sent tirsdag kveld. Den 39 år gamle kvinnen het Nasim Aghdam og var fra San Diego-området.

Tre andre personer ligger på sykehus med skuddskader. En 36 år gammel mann er kritisk skadet, en 32 år gammel kvinne er alvorlig skadet, mens situasjonen skal være stabil for en 27 år gammel kvinne, ifølge en talsmann for sykehuset.

Ifølge politiet i San Bruno i California begynte Nasim Aghdam å skyte mot folk utenfor Youtube-hovedkvarteret. San Bruno Police Departement/Ap

– Faren advarte

Politiet prøver nå å finne ut motivet bak ugjerningen.

Los Angeles Times skriver at etterforskerne vil undersøke om hendelsen kan være rettet mot Youtube. Ifølge Reuters skal den mistenkte gjerningskvinnen ha gitt uttrykk for at hun var svært misfornøyd med Youtube blant annet fordi hun mente kanalen diskriminerte henne og ikke ga henne betalt for innhold hun delte. Aghdam var blogger som skrev om veganisme og dyrevern.

Hun hadde blant annet anklaget Youtube for å sensurere innholdet hennes.

Faren hennes sier til nyhetsbyrået AP han var bekymret for hva datteren kunne gjøre, og at han hadde advart politiet mot at hun kunne rettet sinnet mot Youtube.

Politiet kom raskt til stedet

Politiet i San Bruno rykket ut etter meldinger om en pågående skyteepisode ved hovedkvarteret til Youtube klokken 1246 lokal tid. De ba samtidig folk holde seg unna området.

En kvinne som politiet mener er gjerningspersonen ble funnet med skuddskader på området. Jeff Chiu / TT / NTB Scanpix

Da de kom frem få minutter senere, ble de møtt av flere ansatte som flyktet bygget.

– Vi traff først på en person med skuddskader, minutter senere en annen. Sistnevnte hadde skader som så ut til å være selvpåførte. Vi fant to andre ofre flere minutter senere i en annen bedrift, sa Ed Barberini, politisjef i San Bruno da han møtte pressen tirsdag kveld.

Ifølge CBS skal skytingen ha funnet sted ved en kafé på gateplan i tilknytning til bygningen der Youtube holder til.

Et øyenvitne fortalte til flere journalister utenfor hovedkvarteret til Youtube at han så en kvinne bli truffet av flere skudd på kloss hold. Klokken 2316 tirsdag kveld meldte NBC News at en kvinnelig gjerningsperson «er nede», og siterte politikilder.

Youtube er verdens største nettsted for opplasting og visning videoklipp på nett. Rundt 1700 personer jobber ved nettgigantens hovedkvarter i San Bruno.

TV-bilder fra stedet viste ansatte som ble evakuert ut av bygningen mens politiet omringet den og forsøkte å få kontroll på situasjonen. Alle ansatte ble ransaket av politiet.

USAs president Donald Trump sendte sine tanker til de pårørende og hyllet politiet for at de kom raskt til stedet tirsdag.

Kjenner det i magen

California-senator Diane Feinstein skrev i en uttalelse at hun kjenner det i magen hver gang det blir rapportert om en skyteepisode.

«"Det er bare i Amerika at det er en vanlig at person skyter rundt seg i et kontorbygg. Det er bare i USA at det er vanlig å se folk evakuere et åsted med hendene over hodet. Vi må ta skritt for å stoppe disse skyteepisodene og stanse våpenvolden i våre nærsamfunn. Vi er en nasjona som drukner i våpen. Vi har fire prosent av verdens befolkning men 42 prosent av verdens våpen. Noe må gjøres,» skrev Feinstein.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Skyting
 2. Våpen
 3. USA
 4. California

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Derfor blir uskyldige nettkjendiser uthengt som gjerningspersoner ved store hendelser

 2. NORGE

  Fortsatt ingen pågrepet etter skyting på Holmlia

 3. VERDEN

  Politiet i Malmö: Også kriminelle synes det har gått for langt

 4. VERDEN

  Flere personer skutt og drept i California

 5. VERDEN

  To skutt og drept på universitet i USA

 6. VERDEN

  Seks personer skutt og drept på sykehus i Tsjekkia