Tyrkisk avis hevder Khashoggi gjorde lydopptak da han ble drept

Den tyrkiske avisen Sabah hevder den savnede journalisten Jamal Khashoggi gjorde et lydopptak med en Apple-klokke da han ble drept.

Washington Post-journalisten Jamal Khashoggi er savnet og antatt drept i Istanbul.
  • og NTB

Tidligere har kilder i det tyrkiske statsapparatet opplyst at de sitter på bevis for at Khashoggi ble mishandlet og drept inne på Saudi-Arabias konsulat i Istanbul.

Det har også kommet frem at den kjente journalisten hadde på seg en klokke av typen Apple Watch da han gikk inn på konsulatet 2. oktober.

Lørdag meldte den tyrkiske avisen Sabah at Khashoggi selv satte på et lydopptak på klokken før han gikk inn på ambassaden. Opplysningene stammer fra kilder knyttet til tyrkisk etterretning, og Sabahs artikkel er omtalt av nyhetsbyrået Reuters, CNN, Al Jazeera og andre medier.

Saudi-Arabias konsulat i Istanbul.

Klokken skal ha vært synkronisert med en Iphone som Khashoggis forlovede passet på utenfor konsulatet. Lydopptak av at Khashoggi ble avhørt, torturert og drept ble angivelig overført til telefonen.

Flere eksperter har imidlertid stilt spørsmål ved om en slik synkronisering kan ha vært teknisk mulig, ifølge Al Jazeera.

Sabah skriver også at saudiarabiske agenter klarte å låse opp Khashoggis klokke ved å bruke fingeravtrykket hans etter at han var død.

Apple-klokkene har imidlertid ikke teknologi som muliggjør dette, ifølge CNN.

Myndighetene i Saudi-Arabia avviser at de har noe med Khashoggis forsvinning å gjøre.