Verden

Amnesty bekymret for Tanzanias heksejakt på homofile

Amnesty International sier Tanzanias planer om å peke ut og pågripe folk som kan være homofile, er å velge en farlig vei.

  • og NTB

Guvernør Paul Makonda i Dar es Salaam i Tanzania har bedt innbyggerne angi homofile fra mandag av, slik at de kan pågripes. Makonda har opprettet en ny gruppe som skal forsøke å få fatt i de homofile. Gruppa er operativ fra og med mandag

Homofili er ulovlig i Tanzania, i henhold til lover som stammer fra tiden da landet var en britisk koloni. Seksuelle handlinger mellom menn har en strafferamme på livsvarig fengsel.

– Det er ekstremt beklagelig at Tanzania har valgt å ta en så farlig vei i sin måte å håndtere en allerede marginalisert gruppe mennesker. Konseptet med denne gruppa må umiddelbart tas avstand fra, ettersom det kun vil bidra til å skape hat i befolkningen, sier Amnestys regionale leder Joan Nanyuki.

Makonda er kristen og en alliert av president John Magufuli, som har uttalt at homofili må fordømmes.

Makonda sa at han er forberedt på internasjonal kritikk, men han mener at det er bedre at andre land blir sinte, enn at Gud blir sint. Homofile tråkker på verdiene til både kristne og muslimer i Tanzania, ifølge guvernøren.

Les mer om

  1. Tanzania
  2. Amnesty International
  3. Homofili