Mustafa Abdo, som har ledet utgravingen, går gjennom et nylig oppdaget gravkammer i Saqqara vest for Kairo.
Verden

4400 år gammelt gravkammer oppdaget i Egypt

Arkeologer i Egypt har oppdaget et 4400 år gammelt gravkammer. Det tilhører en høytstående tjenestemann og har svært godt bevarte statuer og veggmalerier.

  • og NTB
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Gravkammeret stammer fra faraoenes femte dynasti, som varte i årene fra 2494 til 2345 før Kristus.

Funnet, som er gjort i Saqqara vest for Kairo, ble kunngjort av antikvitetsminister Khaled al-Anani. Stedet er også kjent for Djoserpyramiden, som er en såkalt trappepyramide.

Al-Anani omtaler tegningene på gravkammerets vegger som svært godt bevarte. De viser den gravlagte tjenestemannen og hans familie. I tillegg inneholder også kammeret totalt 45 steinstatuetter, og også disse framstiller familien.

I de siste årene har Egypt lagt stor vekt på markedsføringen av nye arkeologiske funn i håp om å trekke nye turister til landet. Turistnæringen er svært viktig for økonomien, og er blitt påvirket negativt av uroen og volden som fulgte etter at Hosni Mubarak ble styrtet i 2011.

Se bildene fra funnet her:

Fotografer tar bilder i det nylig oppdagede gravkammeret i Saqqara vest for Kairo i Egypt. Graven tilhører en høytstående tjenestemann med navnet Wahtye, og stammer fra tiden da faraoen Neferirkare hadde makten under det tredje dynastiet i oldtidens Egypt.
Steinstatuer som framstiller tjenestemannen Wahtye og hans familie pryder veggene i det 4400 år gamle gravkammeret som nylig er oppdaget i Saqqara vest for Kairo i Egypt.
Steinstatuer som framstiller tjenestemannen Wahtye og hans familie pryder veggene i det 4400 år gamle gravkammeret som nylig er oppdaget i Saqqara vest for Kairo i Egypt.
Arbeidere som har vært med på å grave frem gravkammeret hører på pressekonferansen til antikvitetsminister Khaled al-Anani.
En politimann på kamel passer på området der gravkammeret er funnet.