Verden

Canadiske myndigheter bekrefter pågripelse i Kina

Canadas utenriksdepartement bekrefter at det nå er to canadiere som er pågrepet i Kina, mistenkt for «aktivitet som kan skade Kinas nasjonale sikkerhet».

Det canadiske utenriksdepartementet bekrefter at Michael Spavor er pågrepet i Kina, mistenkt for «aktivitet som kan skade Kinas nasjonale sikkerhet». Bildet er fra mars 2017.
  • og NTB

– Vi kan bekrefte at en canadisk statsborger, Michael Spavor, er pågrepet i Kina, heter det i en uttalelse torsdag. Tidligere har utenriksdepartementet i Ottawa bekreftet at den tidligere canadiske diplomaten Michael Kovrig er fengslet i Kina.

– Vi har tatt opp saken direkte med kinesiske myndigheter, heter det videre. Utenriksdepartementet slår fast at samtalene om saken fortsetter.

Pågripelsene av de to canadierne skjer i kjølvannet av Canadas pågripelse av Huaweis finansdirektør Meng Wanzhou 1. desember. Huawei-direktøren ble arrestert i Vancouver basert på en arrestordre fra USA. Amerikanske myndigheter anklager henne for bedrageri og brudd på sanksjonene mot Iran.

Meng ble tirsdag løslatt mot kausjon, mens hun venter på å bli utlevert til nabolandet.

Saken har tilspisset det vanskelige forholdet mellom USA og Kina, og bidratt til uro og nedgang på aksjemarkedene verden over.

Les mer om

  1. USA
  2. Kina
  3. Huawei