Verden

Minst 100 døde etter uværet i Japan

Minst 100 personer er døde som følge av det kraftige regnværet i Japan, opplyser myndighetene i landet.

En beboer hentes opp fra et oversvømt område i Kurashiki i Okayama i Japan lørdag. Både båter og helikoptre tas i bruk i redningsarbeidet for å få hentet ut alle som er innestengt av vannmassene. Foto: Shohei Miyano/Kyodo News/AP/NTB scanpix

  • og NTB

Mandag morgen har regnværet endelig gitt seg, men gjørme og store vannmasser skaper voldsomme problemer for redningsarbeiderne. Likevel fortsetter de arbeidet med uforminsket styrke.

Talsperson Yoshihide Suga i den japanske regjeringen opplyser mandag at 100 personer er bekreftet omkommet. Samtidig er 68 meldt savnet.

Flest personer er savnet i Hiroshima-området, som har hatt de største materielle skadene. I byen Kurashiki vest i landet er mer enn 1.000 personer omringet av vannet, ifølge Kyodo.

Flomofre sender desperate meldinger på sosiale medier

Statsminister Shinzo Abe uttalte søndag at arbeidet er en kamp mot klokken. Noen av flomofrene sender desperate meldinger over sosiale medier for å få hjelp fra nødetatene.

I landsbyer sentralt og vest i Japan har innbyggere blitt nødt til å krype opp på hustak, de eneste stedene de kan komme unna leirskred og vannmasser som omgir dem på alle kanter.

Har falt over en meter regn på kort tid enkelte steder

Mer enn 50.000 redningsarbeidere, politifolk og militære er mobilisert for å avhjelpe situasjonen. Hele småbyer er oversvømmet og kun få ytre tegn, som trafikklys over vannflaten, vitner om at det er et lokalsamfunn under vannet.

Japan gjennomgår tunge regnsesonger tidlig om sommeren hvert år, men i år har det kommet rekordstore mengder. Enkelte steder har det falt over en meter regn på kort tid.

Kurashiki i Okayama, sørvest i Japan er en av byene som helt eller delvis ligger under vann etter det kraftige regnværet. Foto: Shohei Miyano/Kyodo News/AP/NTB scanpix

Les mer om

  1. Japan
  2. Ekstremvær