Verden

Trump nekter for å ha arbeidet for Russland

Da USAs president Donald Trump i helgen ble spurt om han noen gang hadde arbeidet for Russland, svarte han aldri tydelig nei. Nå kommer han med en klar benektelse.

USAs president Donald Trump møtte mandag ettermiddag pressen før han dro videre til New Orleans mandag ettermiddag. AP / NTB scanpix

 • NTB

Under et pressemøte på plenen foran Det hvite hus mandag, brukte Trump ordene «kjente skurker» og «skitne politifolk» om tidligere tjenestemenn i FBI og Justisdepartementet. Bakgrunnen var at han fikk spørsmål om en artikkel i New York Times som hevdet at det i 2017 ble iverksatt en etterforskning av om Trump hadde arbeidet for Russland i strid med amerikanske interesser.

– Jeg har aldri arbeidet for Russland, sa Trump, før han gikk om bord i presidentflyet og reiste til New Orleans.

Dette svaret var langt tydeligere enn det han lørdag ga i et intervju med Fox News-programleder Jeanine Pirro. Hun stilte ham samme spørsmål, om han hadde arbeidet for Russland.

– Jeg tror det er det mest fornærmende spørsmålet jeg noen gang har fått. Jeg tror det er den mest fornærmede artikkelen som noensinne er skrevet, og hvis du leser artikkelen, vil du se at de ikke har funnet noe som helst, svarte han da.

Videre hevdet Trump at ingen amerikansk president har vært tøffere mot Russland enn ham selv.

Les også

Trump vil «knuse Tyrkia økonomisk» om de angriper kurderne

– Hvis du spør folk i Russland, vil de si at jeg har vært tøffere mot dem enn noen andre, trolig noen annen president, punktum, men i alle fall tøffere enn de siste tre eller fire presidentene, sa Trump.

I kjølvannet av Fox-intervjuet uttrykte flere rådgivere i Det hvite hus bekymring over at han ikke svarte tydeligere nei på spørsmålet, opplyser ikke navngitte kilder til nyhetsbyrået AP.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Amerikansk politikk
 2. Russland
 3. Det hvite hus
 4. USA
 5. Donald Trump
 6. FBI

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Kongressen skal granske Trumps Putin-samtaler

 2. VERDEN

  Buzzfeed slår tilbake mot Trumps advokat

 3. VERDEN

  Mueller: – Presidenten kan bli tiltalt etter at han forlater Det hvite hus

 4. VERDEN

  Trump ekskluderte journalister fra toppmøte med Kim

 5. VERDEN

  Trump-administrasjonen venter på Muellers neste trekk: – Forbereder seg på det verste

 6. VERDEN

  Slik snakket Trump til verdensledere: Kalte Merkel dum og sa at May manglet ryggrad. En statsleder ringte to dager i uken.