Verden

Sommerens bilbranner: 11 personer arrestert i Göteborg

Etter en razzia i en forstad til Göteborg mandag morgen: – Vi har fått tak i alle personer vi letter etter, opplyser svensk politi. 11 personer er arrestert.

Over 60 kjøretøyer ble skadet under urolighetene på den svenske vestkysten i august. Foto: Stig B. Hansen

  • Sturle Scholz Nærø

Dette skriver nyhetsbyrået TT.

Bakgerunnn for razziaen er bilbrannene i august da over 60 kjøretøyer ble påtent. De arresterte er alle mistenkte for grovt skadeverk og opptøyer, opplyser nestleder for lokalpolitiet, i bydelen Frölunda.

Opp mot 100 biler ble satt i brann i Sør-Sverige i august. I en kommentar sa statsminister Stefan Löfven at aksjonene var så velorganiserte at de «nesten så ut som en militæroperasjon».

14 er mistenkte

Politiet har tidligere tatt blodprøver av et 30-talls personer. Hensikten var å sammenligne deres DNA med blodspor fra åstedene. Det er ikke bekreftet att politiaksjonen mandag er et resultat av disse undersøkelsene.

Skadene etter alle bilbrannene var omfattende. Politiet har nå arrestert 12 av 14 mistenkte. Foto: Stig B. Hansen

De pågrepne blir avhørt i løpet av dagen. Deretter skal påtalemyndigheten beslutte om de 11 personene skal varetektfengsles eller ikke, skriver det svenske nyhetsbyrået.

  • Les reportasjen: «Hvorfor brenner maskerte ungdommer naboenes biler?»

Totalt har politiet nå 14 mistenkte for bilbrannene. 12 av dem sitter i varetekt. I forrige ble en mann anholdt, mistenkt for innblanding, hvilket han benekter.

En annen mann, i 20-årsalderen, har vært varetektsfengslet i tre måneder for påstått medvirkning til bilbrannene. Han er nå ute av fengsel, men fortsatt mistenkt, opplyser politiet i Göteborg.

Les også

  1. Hærverk i Sverige: Parkerte på søsterens plass og måtte se millionbilen brenne

  2. Her må han betale for å se bilvraket sitt bli fraktet bort. Nå grubler han på hva han skal stemme.

Les mer om

  1. Sverige
  2. Brannstiftelse