Trumps arbeidsminister går av

Alexander Acosta melder sin avgang etter å ha fått kritikk for et forlik som han hadde ansvar for som delstatsadvokat i Florida i 2008.

President Donald Trump (t.v.) og arbeidsminister Alexander Acosta varslet Acostas avgang utenfor Det hvite hus fredag formiddag.
  • Carl Alfred Dahl

Det melder blant andre Bloomberg.

– Jeg ringte presidenten i morges og sa at jeg tror at det rette er å tre til siden, sa arbeidsminister Acosta under en pressekonferanse fredag formiddag, lokal tid.

Acosta har de siste dagene vært i hardt vær på grunn av et 11 år gammelt rettslig forlik som en påtalemyndighet i Florida inngikk med milliardæren Jeffrey Epstein. Acosta var på den tiden delstatsadvokat i Florida.

Epstein var anklaget for å ha misbrukt og forgrepet seg seksuelt på en rekke jenter. En av anklagene gjaldt en 13 år gammel jente.

Les også

En 11 år gammel overgrepsskandale kan felle en av Trumps ministre

Epstein inngikk et forlik med myndighetene der han innrømmet to tilfeller for å ha benyttet seg av prostituerte i to tilfeller der den ene var under 18 år.

– Alex var en kjempegod arbeidsminister og hans tjenester er høyt verdsatt, skriver Trump på Twitter etter avgangen.

– Målet var å få Epstein bak lås og slå

Han gikk også med på å registrere seg som sexforbryter. Som del av avtalen, fikk Epstein imunitet mot å bli stilt overfor en føderal domstol i saken, og de anklagende ofrene ble ikke gjort kjent med innholdet i forliket.

Acosta beskyldes nå for at dette forliket, som han hadde ansvaret for, ikke var lovlig.

Onsdag forklarte Acosta at Epstein ville unnsluppet fengsel uten dette forliket, ifølge USA Today.

– Målet var å rett frem å få Epstein bak lås og slå. Vi mener vi gikk frem på riktig måte, sa han, ifølge avisen.