Erdogans parti krever omtelling i hele Istanbul

Det tyrkiske regjeringspartiet krever omtelling i samtlige valgdistrikter i Istanbul etter at omtellingen i noen distrikter peker mot seier for opposisjonen.

Det tyrkiske regjeringspartiet godtok ikke resultatet fra lokalvalget i Tyrkia forrige helg, og krever omtelling i samtlige valgdistrikter i Istanbul, etter at omtellingen i noen distrikter peker mot seier for opposisjonen. Foto: Lefteris Pitarakis/AP/NTB scanpix

Resultatet fra lokalvalget i Tyrkia forrige helg viste at opposisjonspartiet CHP hadde vunnet i både Istanbul og i hovedstaden Ankara.

Regjeringspartiet AKP, partiet til president Recep Tayyip Erdogan, godtok ikke det og krevde omtelling i Istanbul. Omtellingen pågikk i flere av byens valgdistrikter søndag, og foreløpige resultater antyder fortsatt flertall for CHP.

En talsmann for AKP krever dermed at stemmesedler i samtlige av de 39 valgdistriktene i Istanbul må telles på nytt. Først da vil AKP innrømme valgnederlag dersom det viser seg at CHP har fått flest stemmer, sier talsmannen.

Å tape Istanbul vil være et stort nederlag for president Erdogan, som la fundamentet for sin politiske karriere som ordfører i byen før han ble landets statsminister og deretter president.