Colombia får over 35 millioner dollar for å hjelpe Venezuela

Colombia får 35,5 millioner dollar for å hjelpe til i Venezuelas flyktningkrise, opplyser Verdensbanken fredag.

  • NTB-AFP

Tilskuddet, som tilsvarer drøyt 300 millioner kroner etter dagens kurs, kommer fra et multinasjonalt program kalt Global Concessional Financing Facility (GCFF).

Ressursene vil «hjelpe til å finansiere den betydelige finanspolitiske innsatsen til Colombia når det kommer til å være vert og hjelpe de venezuelanske innvandrerne på best mulig måte», sier Colombias finansminister Alberto Carrasquilla i en uttalelse.

Colombia har tatt imot rundt en tredel av de 3,7 millioner menneskene som har flyktet fra Venezuela de siste årene, i det som ifølge FN er den mest dramatiske og raskeste utvandringen etter krigsherjede Syria.

Den store tilstrømmingen av innvandrere og flyktninger er en stor belastning for Colombias økonomi og tjenester, deriblant helsetjenesten. Verdensbanken anslår at det årlig, uten å regne med infrastruktur og fasiliteter, koster rundt 0,4 prosent av landets brutto nasjonalprodukt (BNP).

I tillegg til de 35,5 millionene jobber Verdensbanken med en tilskudd på 750 millioner dollar til Colombia. Det skal bidra til håndteringen av innvandringskrisen og gjøre landets økonomi mer konkurransedyktig.

Midlene til Colombia gjennom GCFF kommer blant annet fra Norge, Canada og Nederland og Storbritannia.