Verden

Dødsulykke med elektrisk sparkesykkel i Paris

Elektriske sparkesykler skaper problemer i Paris. Illustrasjonsfoto tatt i Raleigh i North Carolina. Foto: Amanda Morris / AP / NTB scanpix

En mann på en elektrisk sparkesykkel omkom da han kolliderte med en lastebil i Paris. Bekymringen for sikkerheten rundt de populære farkostene øker i byen.

  • NTB

Dødsfallet er det første der en elektrisk sparkesykkel er involvert i den franske hovedstaden, der sparkesyklene er like populære som i Oslo.

Ulykken skjedde sent mandag i nabolaget Goutte d'Or nord i byen. En 25 år gammel mann ble brakt til sykehus, men livet sto ikke til å redde, opplyser de lokale nødetatene.

Lastebilsjåføren er pågrepet og etterforskes for å ha opptrådt uaktsomt. En anonym kilde med kjennskap til saken sier imidlertid at sjåføren hadde forkjørsrett da ulykken skjedde.

Ulykken er ifølge myndighetene i byen den første i sitt slag i Paris, men allerede i april omkom en 81 år gammel mann i Levallois-Perret utenfor bygrensen. Han ble påkjørt og slått over ende av en elektrisk sparkesykkel.

Det er bare et år siden sparkesyklene først dukket opp i Paris. Bruken har imidlertid eksplodert, og de små, kjappe farkostene er nå blitt en stor hodepine for myndighetene.

– Ulykken understreker behovet for å vektlegge de grunnleggende reglene som brukerne må overholde, sier viseborgermester Emmanuel Gregoire.

– Politiet må for eksempel straffe dem som kjører på rødt lys, sier han.

Borgermester Anne Hidalgo kunngjorde torsdag et forbud mot å parkere sparkesyklene på fortauet og sa også at farten må begrenses til 20 kilometer i timen. Tidligere er det innført bøter på 135 euro for å kjøre på fortauet.

Les også

  1. Jeg har motvillig prøvd elektrisk sparkesykkel – og ble omvendt ved et mirakel! | Joacim Lund

  2. Legevakten får inn flere sparkesykkelskader

  3. Elsparkesyklene varer fra rundt en til rundt seks måneder

Les mer om

  1. Elsparkesykler
  2. Bilfritt sentrum
  3. Paris