Verden

Dødsulykke med elektrisk sparkesykkel i Paris

En mann på en elektrisk sparkesykkel omkom da han kolliderte med en lastebil i Paris. Bekymringen for sikkerheten rundt de populære farkostene øker i byen.

Elektriske sparkesykler skaper problemer i Paris. Illustrasjonsfoto tatt i Raleigh i North Carolina. Foto: Amanda Morris / AP / NTB scanpix

 • NTB

Dødsfallet er det første der en elektrisk sparkesykkel er involvert i den franske hovedstaden, der sparkesyklene er like populære som i Oslo.

Ulykken skjedde sent mandag i nabolaget Goutte d'Or nord i byen. En 25 år gammel mann ble brakt til sykehus, men livet sto ikke til å redde, opplyser de lokale nødetatene.

Lastebilsjåføren er pågrepet og etterforskes for å ha opptrådt uaktsomt. En anonym kilde med kjennskap til saken sier imidlertid at sjåføren hadde forkjørsrett da ulykken skjedde.

Ulykken er ifølge myndighetene i byen den første i sitt slag i Paris, men allerede i april omkom en 81 år gammel mann i Levallois-Perret utenfor bygrensen. Han ble påkjørt og slått over ende av en elektrisk sparkesykkel.

Det er bare et år siden sparkesyklene først dukket opp i Paris. Bruken har imidlertid eksplodert, og de små, kjappe farkostene er nå blitt en stor hodepine for myndighetene.

– Ulykken understreker behovet for å vektlegge de grunnleggende reglene som brukerne må overholde, sier viseborgermester Emmanuel Gregoire.

– Politiet må for eksempel straffe dem som kjører på rødt lys, sier han.

Borgermester Anne Hidalgo kunngjorde torsdag et forbud mot å parkere sparkesyklene på fortauet og sa også at farten må begrenses til 20 kilometer i timen. Tidligere er det innført bøter på 135 euro for å kjøre på fortauet.

 1. Les også

  Jeg har motvillig prøvd elektrisk sparkesykkel – og ble omvendt ved et mirakel! | Joacim Lund

 2. Les også

  Legevakten får inn flere sparkesykkelskader

 3. Les også

  Elsparkesyklene varer fra rundt en til rundt seks måneder

Les mer om

 1. Elsparkesykler
 2. Bilfritt sentrum
 3. Paris

Relevante artikler

 1. KOMMENTAR

  Hendene i været, sparkesykkelcowboyer!

 2. OSLOBY

  Det kan bli dyrt hvis du kjører på noen med elsparkesykkel

 3. NORGE

  Europa setter på bremsen for elsparkesykler

 4. VERDEN

  Frankrike tar grep mot «anarkistisk» utvikling. Innfører saftige bøter for slike på fortauet.

 5. A-MAGASINET

  Elsparkesykkel-gründer Solberg (30) tror dette er starten på en revolusjon

 6. KOMMENTAR

  Jeg har motvillig prøvd elektrisk sparkesykkel – og ble omvendt ved et mirakel!