Stéphanie vant prinsen og hele riket

Stéphanie de Lannoy gikk inn i katedralen som belgisk grevinne og kom ut som arvestorhertuginne av Luxembourg.

Arvestorhertug Guillaume og hans kone Stéphanie på vei ut av Notre Dame-katedralen i Luxembourg med brudepiker og brudesvenner.
Danmarks dronning Margrethe og Nederlands dronning Beatrix var på plass i kirken.
Spanias kronprins Felipe og kronprinsess Letizia på vei ut av kirken.
Sveriges kronprinsesse Victoria og prins Daniel i strålende humør.
Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon
Prinsesse Märtha Louise ankom kirken med Sveriges prins Carl Philip. Ari Behn var hjemme i London for å passe barna.
Arvestorhertugparet Guillaume og Stéphanie.
Dronning Sonja og kong Harald i det de forlater det kongelige bryllupet.
Luxembourgs arvestorhertug Guillaume fikk sin Stéphanie i Vår Frues kirke i Luxembourg.

I formiddag ble Stéphanie de Lannoy (28) og arvestorhertug Guillaume (30) viet for andre gang på to dager. De fulgte skikken i mange katolske land og ble først viet borgerlig på rådhuset i går ettermiddag før den religiøse seremonien i dag . Det forelskede paret strålte og smilte hele veien. Da bruden avga sitt løfte på nasjonalspråket luxembourgsk, klappet folkemengden som fulgte det hele fra storskjerm, ifølge NTB. Etterpå hilste brudeparet fra slottsbalkongen og ga alle de fremmøtte kysset de hadde ventet på.

Norske venner

Den norske kongefamilien var godt representert i bryllupet til sine nære venner og slektninger i miniputtstaten. Både kongeparet, kronprinsparet og prinsesse Märtha var til stede, sammen med kongelige og aristokrater fra hele Europa. Brudgommens farmor var kong Haralds søskenbarn. Men også Guillaume og de norske kongebarna er gode venner og selvskrevne gjester ved slike anledninger.

Ren lykke

I motsetning til mange andre kongelige bryllup har dette vært blottet for skandaler eller kontroverser. Det eneste som har skapt noen overskrifter er at den belgiske bruden har fått nytt statsborgerskap i ekspressfart, og altså langt raskere enn den vanlige mannen i gaten.

Bruden, som tilhører det belgiske aristokratiet og var kledd i en elfenbensfarget blondekjole med tusenvis av broderier, sa tidligere i år at hun hadde funnet sin prince charming. Brudgommen virket like lykkelig da de to ble mann og kone i går og folkefesten fortsatte.

ingeborg.moe@aftenposten.no