- Kjemper mot korstoget

En av verdens mest ettersøkte terrorister dukker for første gang opp i et videoopptak.

Abu Musab al-Zarqawi sier i opptaket at de fortsatt kjemper mot "Vestens korstog" i Irak.al-Zarqawi er født i Jordan, og amerikansk etterretning skaffet først i fjor bilder av ham. Opptak av hans stemme er tidligere publisert på nettsteder, melder BBC.— Ved Gud, Amerika kommer til å bli nedkjempet i Irak, sier mannen som er identifisert som Zarqawi på videoen. al-Zarqawi antas å lede en gruppe som utgir seg for å være al-Qaidas arm i Irak. Det er tidligere ikke offentliggjort filmopptak av Zarqawi.Det er ikke bekreftet at det faktisk er al-Zarqawi som prater på videoen, men den ble publisert på et nettsted som ofte blir brukt av den ettersøkte terroristens gruppe.I det siste har han holdt en lav profil, og flere kilder har avskrevet ham som opprørsleder. Nylig ble det også hevdet at han var nedgradert fordi han hadde gjort en rekke feil og fordi opprøret i Irak burde ledes av en iraker.

Personen på videoen har skjegg, og han er filmet idet han møter geriljamedlemmer som gir ham opplysninger om hendelser i den vestlige byen Ramadi.

Han roser alle dem som har kjempet mot det han kaller det villeste felttoget som korsfarere noensinne har lansert mot en muslimsk stat.

— De har stått imot stormløpet i tre år, sier han.

Dette skal være de første videobildene av al-Qaidas leder i Irak, Abu Musab al-Zarqawi.