Verden

Ekstremt vær i India

Minst 71 personer har mistet livet i jordras og oversvømmelser i India. Det siste døgnet ble det målt 94 centimeter nedbør nord for Bombay.

  • Nina Lødemel

Oversvømmelser og jordras drepte minst 71 personer i vestre deler av India på onsdag. Flere titalls personer er savnet og tusenvis av mennesker måtte evakueres i Bombay. Forsvaret er med på å hjelpe og de er redde for at 150 personer er begravd etter et jordras i en landsby 15 mil sør for Bombay. Man frykter at mange kan være begravd i jordras i andre områder, men der har ikke redningsmannskapet kommet frem. Situasjonen i regionen som er verst rammet ble bedre etter at regnet sluttet, men redningsmannskapet blir forhindret fra å gjøre arbeidet sitt fordi transportsystemet står. Meteorologer i Bombay sier at det fortsatt skal være mye regn og sterk vind de neste 48 timene. Nord for Bombay kom det 94 centimeter regn det siste døgnet. Det har ikke blitt registrert så mye regn på et døgn siden 1974. Innbyggerne i Bombay hadde ikke strøm og telefon. Tog og busser gikk ikke og flyplassene ble stengt. Noen måtte sove på kontoret fordi de ikke kom seg hjem. — Vi har satt inn forsvaret for å hjelpe folk som er strandet og for å evakuere de som bor i de lavtliggende områdene, sier en talsmann for regjeringen.

  • Vi har evakuert 10.000 personer allerede.
En mann på sykkel prøver å komme seg gjennom de store vannmassene i Bombay.
I staten Maharashtra i India døde minst 30 personer. I hele India har minst 71 personer omkommet i oversvømmelser og jordras.