15-åring begikk selvmord etter nakenbilder på Snapchat

Etter at en venn filmet 15-åringen naken i dusjen og la bildene ut på Snapchat, reagerte den unge jenta med å ta sitt eget liv.

Moren forsøkte fortvilet å redde livet til den 15 år gamle High School-studenten Tovonna Holton etter at hun skjøt seg i hodet på badet hjemme i Wesley Chapel i Florida. Nå sørger familie og venner over henne på Facebook og andre sosiale medier.

Politiet i Pasco County i Florida etterforsker nå omstendighetene rundt selvmordet til 15 år gamle Tovonna Holton søndag, skriver New York Times.

Bare timer før hendelsen hadde hun snakket med moren om at noen venner hadde tatt nakenbilder av henne, og hun var bekymret for hvilke konsekvenser dette kunne få.

Venner og familie deler nå historien om Tovonna på sosiale medier med hashtaggen #‎StopBullying‬, i håp om å hindre lignende tragedier.

Saken har også fått omfattende pressedekning i USA.

– Jeg prøvde å redde henne

Moren, Levon Holton-Teamer, forteller til den lokale TV-stasjonen WFLA i Tampa, Florida, at hun hadde bedt datteren rydde rommet sitt søndag.

Da hun sjekket hva datteren holdt på med bare minutter etterpå gjorde hun en fryktelig oppdagelse.

– Jeg gikk til badet, men kunne ikke komme inn. Lyset var slått av så jeg prøvde å komme inn, fikk låst opp, og så en pøl av blod. Jeg prøvde å legge press på såret på hodet hennes. Jeg prøvde å redde henne, sier den fortvilte moren i TV-intervjuet.

Ifølge New York Times hadde 15-åringen tatt et håndvåpen fra morens veske og skutt seg selv.

Norske barn mobber via nettet

Også i Norge har en rekke ungdommer hatt problemer med å takle innlegg som er lagt ut om dem selv på den populære appen og via andre sosiale medier.

Aftenposten skrev nylig om at norske barn og unge blir stadig mer utspekulerte når de nettmobber. Stian Lindstad Bersvendsen har fortsatt mareritt om mobbingen han ble utsatt for.