Verden

Hjelpearbeidere frikjent for menneskehandel i Egypt

Amerikansk-egyptiske Aya Hijazi (30) og syv andre hjelpearbeidere ble søndag frikjent for anklagene om menneskehandel av en domstol i Egypts hovedstad Kairo.

Amerikansk-egyptiske Aya Hijazi i en celle 23. mars 2016. 1. påskedag ble hun og seks andre hjelpearbeidere frikjent for menneskehandel. Foto: MOHAMED ABD EL GHANY / REUTERS

 • Hans O. Torgersen
  Hans O. Torgersen
  Journalist

Én av de syv andre frikjente er Hijazis ektemann Mohamed Hassanein. De to gråt da de etter rettsmøtet lovte å fortsette arbeidet blant gatebarn, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Hijazi, som er amerikansk statsborger, har sittet 33 måneder i varetekt. Det er et brudd på egyptisk lov, som har to års varetekt som maksimum.

– Menneskeheten ble satt fri og drømmen dør ikke. Tvert om, drømmen blir sterkere, sa Hijazi etter frifinnelsen.

Aya Hijazi og ektemannen Mohamed Hassanein i en ventecelle før rettssaken mot dem startet 23. mars 2016. Foto: MOHAMED ABD EL GHANY / REUTERS

– Vi ble forsinket i tre år, men fra i dag, hvis Gud vil, vil det ikke være noen barn uten husly, sa Hassanein til journalister.

Frifinnelsen kom bare to uker etter at Egypts president Abdel Fattah al-Sisi møtte president Donald Trump i Washington.

Hijazis fangenskap var en sak som man var bekymret for og som ble fulgt nøye av Trumps administrasjon, sa en tjenestemann under besøket.

Trump-administrasjonen har foreslått massive kutt i USAs støtte til andre land, men Det hvite hus har sagt at man venter at den militære hjelpen til Egypt på 1,3 milliarder dollar (ca. 11 milliarder kroner) i året vil fortsette.

Hijazi og henne ektemann er blant grunnleggerne av den veldedige organisasjonen Belady, som arbeider for å bedre forholdene for gatebarn i Egypt.

Les mer om

 1. Menneskehandel
 2. Egypt

Flere artikler

 1. VERDEN
  Publisert:

  Store demonstrasjoner mot Egypts president

 2. VERDEN
  Publisert:

  Han var Trumps «favorittdiktator». Nå er han en av dem som legger om kursen etter presidentvalget i USA.

 3. VERDEN
  Publisert:

  Nær 2.000 pågrepet i arrestbølge i Egypt

 4. VERDEN
  Publisert:

  Da det meldte seg motkandidater ved presidentvalget, grep eksgeneralen til et velkjent triks

 5. VERDEN
  Publisert:

  Med ny president i USA kunne man håpe på lettere vilkår for egyptiske aktivister. Foreløpig går det meste i gal retning.

 6. VERDEN
  Publisert:

  Egyptisk TV: Ekspresident Mohamed Mursi er død etter å ha kollapset i et rettsmøte