Verden

Steve Bannon: Historisk feil av Trump å sparke FBI-sjef Comey

Donald Trumps tidligere sjefstrateg, Steve Bannon, mener at Trump gjorde «den største feilen i moderne politisk historie» da han sparket FBI-sjef James Comey.

Steve Bannon tror mye ville vært annerledes hvis ikke FBI-sjef James Comey hadde fått sparken. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix

 • NTB

Ifølge Bannon er FBI en «institusjon», og han mener det gir liten mening å sparke lederen hvis man ønsker endring.

– Jeg tror ikke at den institusjonelle logikken til FBI, og spesielt ikke når det gjelder i forbindelse med en etterforskning, kan endres ved å endre ledelsen, sier Bannon.

Han mener at hvis Comey ikke hadde fått sparken, så ville aldri Robert Mueller ha blitt utnevnt til spesialetterforsker til å etterforske om det var noen forbindelser mellom Russland og Trumps valgkamporganisasjon.

Bannon forlot stillingen som Trumps sjefstrateg i midten av august. Han står politisk langt ut på høyresiden og er nå tilbake i jobben som sjefredaktør i omstridte Breitbart News.

Steve Bannon var en av Trumps viktigste medarbeidere i innspurten av valgkampen og i det første halvåret i Det hvite hus. Foto: CARLOS BARRIA / X90035

Comey sto som FBI-sjef i spissen for etterforskningen av hvorvidt Russland forsøkte å påvirke presidentvalget i Trumps favør, og hvorvidt det var kontakt mellom Trumps medarbeidere og russiske representanter under valgkampen. Han fikk sparken av Trump i mai.

Like etter besluttet justisdepartementet å utpeke Mueller til spesialetterforsker for å gjenreise tilliten til at anklagene om at Russland påvirket valget, blir grundig undersøkt.

Les mer om

 1. Amerikansk politikk
 2. Steve Bannon
 3. Donald Trump

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Bannon skal møte i ny lukket høring

 2. VERDEN

  De var Trumps nærmeste før de ble presset ut. Nå har de vært inne til hemmelig avhør.

 3. VERDEN

  Trump vil ha Comey straffet

 4. VERDEN

  Sterke anklager mot Trump fra Bannon: «Dette handler om hvitvasking av penger»

 5. VERDEN

  – Mueller vil avhøre Trump i Russland-granskingen

 6. VERDEN

  Muellers team etterforsker sparkingen av Comey