Verden

Flyselskaper stopper flyvninger over Sinai

Flere flyselskaper opplyser at de vil unngå flyvninger over Sinaihalvøya inntil det er klarere hva som er årsak til at det russiske Airbus-flyet styrtet lørdag morgen.

Politiet, representatanter for myndighetene og militæret inspiserer vrakrestene etter flystyrten i Hassana, Egypt.
  • Kaja Korsvold
    Journalist

Så langt har flyselskapene Lufthansa, Air France og KLM bestemt seg for å ikke fly over Sinai, skriver NTB.

— Vi tok beslutningen om å unngå området på grunn av situasjonen og siden årsaken til krasjen er uklar. Vi gjør dette fram til det er avklart hva som var årsaken, sier en talsperson for flyselskapene.

Les om flyulykken her:

Les også

- Ingen overlevende funnet etter flystyrt i Egypt

Lufthansa har færre enn ti flygninger om dagen som krysser området.

— Air France bekrefter at vi, for sikkerhets skyld, ikke vil fly over Sinai, sier en talsperson for selskapet.

Flyet som styrtet lørdag var av typen Airbus-321 fra det russiske flyselskapet Kogalymavia. Mange av passasjerene var på vei hjem fra ferietur i Sharm el Sheikh.

Det russiske charterflyet med 224 mennesker om bord styrtet på Sinaihalvøya i Egypt lørdag morgen klokken 6.17 lokal tid. Et medlem av den egyptiske flyhavarikommisjonen sier at piloten meldte om tekniske problemer før ulykken. Samtidig hevder en IS-tilknyttet gruppe i Egypt at de skjøt ned flyet.

SAS og Norwegian flyr ikke i området

SAS opplyser til nyhetsbyrået Ritzau at de ikke har fly som flyr over Sinai til uken og Norwegian sier til Aftenposten at de ikke har flyvninger der.

— Vi har ingen flyvninger som går over Egypt, så dette berører ikke oss. Men selvfølgelig følger vi denne situasjonen tett, sier Charlotte Holmbergh Jacobsson, presseansvarlig i Norwegian.