Verden

Dødstallet stiger til 11

Politiet opplyser at 11 mennesker kan ha omkommet da oppvisningsflyet styrtet i England lørdag, piloten har livstruende skader.

 • Gunnar Kagge
  Gunnar Kagge

Lørdag sa politiet at de visste om syv mennesker som satt i biler flyet traff da det styrtet på en motorvei. Søndag formiddag opplyste de om at dødstallet trolig kom til å stige. Nå bekreftes det at man regner med at 11 personer mistet livet.

Politiets eksperter arbeider fortsatt med å undersøke bilene som ble ødelagt under styrten. Politiet sier nå til NTB at dette arbeidet tar tid, og at det kan være nødvendig å holde på til mandag.

Samtidig pågår arbeidet med å identifisere de døde som allerede er funnet. Selv om det gjenstår mye arbeid med identifisereingen, har de første navnene på døde blitt offentliggjort.

To spillere i amatørklubben Worthing United var på vei til kamp da de ble truffet av det styrtende flyet. Familiene deres bekrefter at de er døde.

Brighton and Hove Albion Football Club melder at en av deres spillere også skal være blant de omkomne.

Kritisk skadet pilot

Piloten navngis som Andy Hill (51). Han beskrives som en svært erfaren pilot, med erfaring som jagerflyver i flyvåpenet RAF, før han ble kaptein i British Airways. Allerede lørdag gikk det rykter om at han på mirakuløst vis overlevde ulykken. Han skal ha blitt dratt ut av det brennende vraket.

Detaljer om dette er ikke offentliggjort.

Hill skal også ha jobbet som instruktør for RAF etter at han ga seg som aktiv jagerflyver. Mer på hobbybasis har han opptrådt på flystevner og gjort tricks med veteranfly.

Flyet var av typen Hawker Hunter og deltok i en oppvisning da det brått styrtet i bakken. Ifølge Sky News skal flygeren ha klart å skyte seg ut før flyet traff bakken lørdag ettermiddag.Avisen Daily Mailskriver at han måtte trekkes ut av det brennende vraket, og nå behandles på sykehus. Det finnes ingen offisiell bekreftelse på hva som skjedde med piloten.

Se video nederst i saken.

Det var lenge uklart hvor mange, om noen, som døde i ulykken. Klokken 17.45 meldte BBC at ambulansetjenesten bekrefter at det er syv omkomne. I tillegg behandles en pasient for livstruende skader. Videre er det mange med mindre skader.

Flyet landet ved motorveien A27, som er stengt i begge retninger.

TV-bilder viser tykk, svart røyk som stiger opp fra ulykkesstedet ved byen Shoreham-By-Sea i West Sussex.

Hawker Hunter er et eldre jetfly, utviklet i 1950-årene. Det har blitt brukt av både Royal Airforce og den britiske marinen.

Arrangørene la ut denne tweeten en stund etter ulykken:

Øyevitnet Stephen Jones sier til BBC at flyet skulle gjøre en loop, men ikke klarte å fullføre. Sky siterer radioreporteren Laura Raymond fra den lokale stasjonen Splash FM:

— Det var en ildkule, vi hørte ikke en gang noe smell, og så tett svart røyk. Hun mener at det var 20.000 mennesker til stede. På denne typen flyshow flyr ikke maskinene direkte over publikum. Daily Mirror skriver at flyet traff minst fire biler på motorveien.

ta869bc6_doc6lx9s9fshv81g6k2so12-tuBWZq888_.jpg Foto: Daniel Leal-Olivas

Andre gang denne måneden

Den 1. august døde en pilot da han krasjet flyet sitt under en oppvisning på CarFest i Chesire. Han deltok i en gruppe som kalles Gnat, og opptrer med veteranfly.

De siste årene har det vært en lang rekke ulykker under slike flyoppvisninger. Wikipedia har laget en liste med mange av dem.

På Twitter er det nå flere meldinger fra mennesker som så ulykken, også personer som kjørte på veien og nesten ble truffet. Det lokale politiet takker publikum for tålmodigheten, og sier at de vil komme med mer informasjon så snart som mulig.

Et vitne publiserte denne videoen på Youtube:

"First Officer Joseph" la ut denne filmsnutten:

 1. Les også

  Flyshow gikk galt - igjen

 2. Les også

  Jagerfly kolliderte under flyshow

 3. Les også

  Kritisk for pilot

Her skjedde ulykken. Foto: Google maps

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Overlevende i Pakistan: – Hørte folk som skrek

 2. VERDEN

  Mayday mayday ... Hjelp oss med å nå frem til rullebanen...Hjelp, hjelp - Dette skal ha vært pilotens siste desperate melding

 3. VERDEN

  Minst 29 døde da fly styrtet midt i byen

 4. VERDEN

  Flystyrt i landsby i Kirgisistan: Minst 37 omkomne

 5. VERDEN

  Passasjerfly styrtet under landing i Pakistan

 6. FOTBALL

  Helikopterpiloten hylles etter dødskrasjen: - Kunne blitt mye verre