Alle de døde funnet etter snøras i Italia

Redningsarbeidere har funnet alle de savnede etter snøskredet som smadret og begravde et hotell i Italia. Tilsammen 29 personer døde.

Italienske brannmenn leter etter overlevende i snøskredet som slukte et skihotell i Abruzzo-regionen i Italia onsdag forrige uke.

Det firestjerners skihotellet Hotel Rigopiano i fjellområdet Gran Sasso ble rammet av et massivt snøskred onsdag forrige uke. Italias statsminister Paolo Gentiloni har erkjent at responsen etter hendelsen har vært preget av både forsinkelser og feil.

Undersøkelser av seks av ofrene viser at de fleste døde av fysiske skader som følge av at hotellet ble smadret, opplyste etterforskere torsdag. Hos enkelte er det også funnet tegn på at de kan ha frosset i hjel og på kvelning.

Trodde ikke på varslerne – redningsarbeidet forsinket

I alt 40 personer var inne i hotellet da det ble truffet av tonnevis med snø. To personer klarte å komme seg fri ved egen hjelp og ringte etter hjelp. Ni ble reddet ut i live, deriblant fire barn.

Redningsarbeidet ble forsinket i et par timer ettersom de som mottok de første nødanropene, ikke trodde på varslerne. Det tok om lag åtte timer før de første redningsarbeiderne ankom stedet på grunn av ufremkommelige veier.

Italiensk politi har iverksatt en etterforskning i et forsøk på å plassere ansvaret for den mangelfulle håndteringen.

Statsministeren erkjenner dårlig kriserespons

Italias statsminister Paolo Gentiloni erkjenner at responsen etter at et hotell ble smadret i et snøskred, har vært preget av både forsinkelser og feil.

Men han mener likevel at tiden ikke er inne til å finne syndebukker.

Italias statsminister Paolo Gentiloni (i midten), under en pressekonferanse i forbindelse med snøskredet som begravde hotellet Rigopiano forrige uke

I en orientering i nasjonalforsamlingen onsdag sa statsministeren at regjeringen ikke er redd for sannheten, og at etterforskningen vil avdekke hvem som har ansvaret.

Lydopptak har avslørt at de første nødanropene om at hotellet var tatt av et skred, ble avfeid av myndighetene i byen Pescara, som insisterte på at ingenting var i veien med hotellet.