Bildet viser 80 falker på flytur - i et fly

Dette bildet av falker om bord i et passasjerfly går sin seiersgang på nettet.

Bildet ble lagt ut av Reddit-brukeren Lensoo mandag og har siden gått sin seiersgang på nett.

Bildet av falkene ble lagt ut på nettsamfunnet Reddit. Brukeren sier at han hadde fått det fra en bekjent flykaptein.

Ifølge brukeren var årsaken til det noe uvanlige synet fra en flykabin at en «saudisk prins hadde kjøpt billetter til sine 80 fugler» .

«Papirene i orden»

Hverken flypassasjerens nasjonalitet eller antallet falker vedkommende hadde med, er bekreftet. Ifølge den amerikanske TV-kanalen ABC var det aktuelle flyselskapet Etihad Airways, som er basert i De forente arabiske emirater.

På selskapets nettsider går det frem at de godtar falker i kabinen «hvis alle papirer er i orden». Selskapet aksepterer også falker som innsjekket bagasje.

Mange Reddit-brukere har mistenkt at bildet er manipulert, men brukeren avviser dette. Vedkommende sier flykaptein-vennen også sendte flere bilder, blant annet av mannskap og fugler utenfor flyet.

Overfor BBC sier brukeren, som den britiske kringkasteren navngir som Ahmet Yasar, at bildet er tatt i løpet av de siste fire ukene. Reisemålet var Jidda i Saudi-Arabia. Formålet med turen skal ha vært jakt på gjess.

Egne prislister

Det er imidlertid ikke så uvanlig å ha falker om bord i fly. Flere flyselskaper i Midtøsten har til og med egne detaljerte prislister for å ha med falker inn i kabinen. Hos Qatar koster det for eksempel mellom 115 og 630 dollar pr. fugl du har med på økonomiklasse, alt etter hvor langt du reiser.

Jakt med falker er en utbredt sportsgren i flere land. I De forente arabiske emirater kan falker få egne pass. I Abu Dhabi er det et eget sykehus for falker med 200 luftkondisjonerte enkeltrom. De tar årlig imot rundt 6000 fugler.