Verden

Fly tok fyr etter nødlanding i Dubai

Et Emirates-fly med 275 personer ombord krasjlandet på den internasjonale flyplassen i Dubai. Én passasjer skal være skadd, ifølge den indiske ambassadøren.

  • Hans Mortensønn Jordheim
  • NTB

All trafikk til og fra den travle flyplassen ble stanset etter den dramatiske hendelsen med et fly av typen Boeing 777-300 tidlig onsdag ettermiddag.

Flygeren meldte at han måtte nødlande noen minutter før flyet foretok en såkalt «magelanding», sier en passasjerer etter å ha kommet seg ut av flyet.

Flyet kom fra Thiruvananthapuram sør i India, og det var 275 personer om bord, de fleste fra India. Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent. På sosiale medier viser videoer og bilder store mengder røyk som kommer ut av det havarerte flyet.

  • Noe av det lignende skjedde i Singapore i juni.

Teknisk feil på Emirates-fly tidligere

Den indiske ambassadøren til De forente arabiske emirater sier at en kabinansatt er sendt til sykehus og at passasjerene er i sjokk. Lokale medier melder at alle passasjerene ble berget uskadd ut av flyet.

Den 26. juli gjorde et fly av samme modell en nødlanding i Mumbai på grunn av «teknisk feil». Flyet tilhørte også Emirates og var på vei til Maldivene.

Midtøstens største flyselskap opplyste kort tid etter krasjlandingen at «en hendelse» har skjedd med et av selskapets fly.

Twitter sier flyselskapet Emirates at «vår prioritet nå er å sikre at alle involverte er i sikkerhet og har det bra».

Emirates er midtøstens største flyselskap. Dubai International Airport tar imot over 66 millioner reisende hvert år.