Verden

Nye fransk-britiske tiltak mot migranter i Calais

Storbritannia og Frankrike er blitt enig om nye tiltak for å hindre at papirløse migranter tar seg over Den engelske kanal. Blant annet skal britiske politifolk sendes til Calais.

 • Ntb

De britiske politifolkene skal jobbe sammen med fransk politi i et kommando— og kontrollsenter i Calais, opplyste det britiske innenriksdepartementet torsdag i forkant av innenriksminister Theresa Mays besøk i den franske byen.

Senteret skal samordne kampen mot bander som smugler desperate migranter over Kanalen, ifølge dokumentet fra innenriksdepartementet.

Felles tiltak

Formålet blir å «finne og hindre organiserte kriminelle som forsøker å smugle migranter inn i det nordlige Frankrike og videre over Kanalen», heter det.

Senteret er et av tiltakene i avtalen som May og hennes franske motpart Bernard Cazeneuve undertegner i Calais senere torsdag.

Andre tiltak er flere franske politifolk og britisk finansiering av flere gjerder, kameraer og annet utstyr til å beskytte inngangen til Eurotunnelen.

Rundt 3.000 mennesker fra Afrika, Midtøsten og Asia lever til enhver tid under kummerlige forhold i Calais-området mens de venter på en anledning til å komme seg over til Storbritannia.

Massiv krise

Konsentrasjonen av flyktninger og migranter i Calais er det synligste leddet for Frankrike og Storbritannia av en langt mer omfattende flyktningkrise som har sendt hundretusener av desperate mennesker på flukt fra krig, forfølgelse og fattigdom i Syria, Libya og andre land i Midtøsten og Afrika.

Titusener av flyktninger kommer hver uke til Italia og Hellas, uten at de øvrige landene i Europa har funnet ut hvordan krisen skal håndteres. Tyskland, et av få land som er seg sitt ansvar bevisst, venter 800.000 asylsøkere bare i år.

Mens Frankrike og Storbritannia forsøker å fremstå samlet, har krisen ført til et anstrengt forhold dem imellom.

Krisen blir også tema på et møte mellom Frankrikes president François Hollande og den tyske statsministeren Angela Merkel mandag.

 1. Les også

  Kommentar: Flyktningene Europa ikke vil se

 2. Les også

  Risikerer fem års fengsel og bøter i Storbritannia for å huse en ulovlig innvandrer

 3. Les også

  Gresk politi brukte batonger mot migranter på Kos

 4. Les også

  Forsker: Migrantkrisen kan ikke løses i Europa

 5. Les også

  Slovakia vil bare ha kristne syriske flyktninger

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Hit drar Obama og de andre amerikanske presidentene på sommerferie

 2. VERDEN

  Kvinner under IS' terrorregime: «Til martyrdommen skiller oss ad»

 3. VERDEN

  Utdanning under IS' terrorregime: Gud og geværer for gutter og Gud og matlaging for jenter

 4. VERDEN

  Økonomi under IS' terrorregime: Der de fattige sulter og skatteoppkreveren bærer pisk.

 5. VERDEN

  På innsiden av IS' propagandahær

 6. VERDEN

  Å lære krigere å krige