Trump til Israel: Vent litt med bosetninger

USAs president Donald Trump påpekte at både israelere og palestinere må inngå kompromisser for fred da han tok imot Benjamin Netanyahu til Det hvite hus.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu møtte onsdag USAs president Donald Trump i Det hvite hus.
  • NTB

På en pressekonferanse onsdag snakket Trump om det «ubrytelige» båndet mellom USA og Israel, og i tillegg til å skryte av Israel understreket Trump at man aldri må glemme hva det jødiske folk har gått gjennom.

«Hold litt igjen»

Han sa blant annet at begge sider må være villige til å inngå kompromisser for å få på plass en fredsavtale.

Trump tok også opp forholdet mellom Israel og Palestina, og mulighetene for fred i regionen. Han ba også israelerne «holde litt igjen» med bosetninger en stund.

Den amerikanske presidenten trakk også fram Iran som en av truslene Israel står overfor, og han gjentok nok en gang at atomavtalen med Iran er en dårlig avtale.

På pressekonferansen onsdag sa Trump at han har sett på både en- og tostatsløsningen, og at han liker det begge sider foretrekker.
– Jeg kan leve med begge løsningene. Jeg trodde en stund at tostatsløsningen kunne være den enkleste av de to, sa Trump, og la til at dersom partene finner en annen løsning begge kan være med på, så vil han støtte dem.

Den amerikanske presidenten svarte også på spørsmål om valgløftet om at han vil flytte den amerikanske ambassaden til Israel fra Tel Aviv til Jerusalem. Han ser nå ut til å moderere løftet.
– Jeg ville likt å se det skje. Vi ser nøye på det, sa Trump.