Aftonbladet: Bombemistenkt mann (55) funnet død i Göteborg

Den 55 år gamle mannen som er siktet etter eksplosjonen i en boligblokk i Göteborg er funnet død, bekrefter svensk politi.

Eksplosjonen i en boligblokk i Annedal sentralt i Göteborg førte til en kraftig brann. En 55-åring som er etterlyst i saken, ble onsdag funnet død.
  • NTB

Mannen ble funnet død i en elv i byen onsdag formiddag, opplyser politiet i en pressemelding.

– Det er bra at han er funnet, selv om vi hadde håpet at han skulle være i live. Nå fortsetter etterforskningen for å danne et klarere bilde av omstendighetene og årsaken til eksplosjonen, sier politisjef Anders Börjesson.

Redningstjeneste og politi var onsdag på plass etter at de fikk et melding klokken 9.15 om at det var funnet en død person i vannet ved Stenpiren i Göteborg sentrum, skriver Aftonbladet.

Bodde sammen med moren

Eksplosjon skjedde tirsdag i forrige uke i en boligblokk i Annedal, sentralt i Göteborg. Den siktede bodde selv i blokken, ifølge svenske medier.

Mannen og moren hans skal ha delt en leilighet i blokka. De skal ha vært truet av utkastelse i flere måneder, et vedtak som skulle settes ut i livet samme dag som eksplosjonen.

Politiet sa også på et tidlig stadium at de ikke har mistanke om noen tilknytning til gjengkriminalitet.

Den nå avdøde mannen er siktet for grov allmennfarlig ødeleggelse og etterlyst både nasjonalt i Sverige og internasjonalt.

Store skader

Aftonbladet skrev i forrige uke at de hadde fått informasjon fra politiet om at det ikke var en vanlig bombe av dynamitt som forårsaket eksplosjonen. Hovedteorien er at det kan dreie seg om en blanding av forskjellige væsker, blant annet bensin, som ga stor sprengkraft.

Flere hundre beboere måtte evakueres etter eksplosjonen i den store boligblokka litt før klokka 5 tirsdag morgen. Noen måtte hentes ned av brannmannskaper.

Fire personer ble alvorlig skadd – tre kvinner i 60-, 70- og 80-årsalderen og en mann i 50-årsalderen. Selve bygningen fikk også store skader.

Mark Lorentzon (innfelt) ble funnet død i vannet ved Stenpiren i Göteborg.

Artikkelen blir oppdatert: