Markedene i Asia forsiktig opp igjen etter Trump-tvitring

Flere meldinger fra USAs president antydet at en handelsavtale med Kina kan være innen rekkevidde. Børsene i Asia åpnet opp onsdag for første gang på dager.

Spesialist Anthony Matesic arbeider på gulvet på børsen i New York. Etter oppgangen der tirsdag fulgte de fleste markedene i Asia etter onsdag.

– Når tiden er inne, skal vi inngå en avtale med Kina, tvitret Trump tirsdag, og forsikret om at han har «ubegrenset» respekt for Kinas president Xi Jinping.

– Vi kan gjøre en avtale med Kina i morgen, før selskapene deres begynner å dra, slik at vi ikke mister forretningsvirksomhet i USA, fortsatte han.

Med den påstanden om mulighetene for morgendagen åpnet onsdagen på børsene i Asia med opptur.

Litt opp

I Shanghai var handelen i morgentimene opp 0,8 prosent, mens Hongkong og Sydney åpnet opp henholdsvis 0,6 prosent og 0,5 prosent.

Børsen i Seoul åpnet opp 0,6 prosent, mens også børspilene i Taipei, Wellington, Manila og Jakarta pekte oppover.

Eneste som fulgte tendensen fra resten av uken og åpnet med fall, var Tokyo-børsen, der Nikkei 225-indeksen åpnet ned 0,8 prosent.

Oljeprisen litt ned

Oljeprisene er så langt noe ned etter økningen tirsdag, med som råoljeprisen, som nå er ned 38 cent til 61,40 dollar fatet. Prisen for Nordsjøolje var onsdag morgen ned 19 cent til 71,05 dollar fatet.

Håp og optimisme til tross, investorene synes å trå varsomt fremdeles og analytikerne advarer om sårbarhet fremover.