Verden

Rodriguez har vært fengslet i åtte år uten rettskraftig dom

Madeleine Rodriguez på vei inn til kvinnefengslet San Sebastian i Cochabamba ved en tidligere anledning. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Torsdag er det åtte år siden norske Madelaine Rodriguez ble tatt med kokain i bagasjen på flyplassen i Cochabamba i Bolivia. Advokaten hennes mener hun fortsatt har mange år foran seg i fengsel.

  • Ntb

Rodriguez er den eneste av de tre norske jentene som ble pågrepet 19. mai i 2008, som fortsatt sitter fengslet i Bolivia. Hun er dømt til 13 år og fire måneders fengsel for kokainsmugling, men dommen er fortsatt ikke rettskraftig.

— Madelaine vil bare få dommen vedtatt og bli ferdig med alt, men den meddomfelte holder saken i live ved å klage og anke. Hun har mange, mange år foran seg i varetekt, og hun har allerede sittet i åtte år og har fått to barn underveis, sier Marius Dietrichson, Rodriguez' norske advokat, til VG.

Les også

I dag håper Madelaine Rodriguez å få satt punktum

Advokaten viser til den norsk-bolivianske bakmannen som også er dømt i saken. Han har anket sin dom på 20 års fengsel til høyesterett, og det gjør at Rodriguez fortsatt må vente på en endelig dom.

— Reglene i Bolivia er slik at alle involverte i samme sak må avvente ny behandling før det kan avsies en rettskraftig dom, har Dietrichson tidligere forklart til NTB.

Rodriguez' dom ble skjerpet i august i fjor etter å ha ligget på hold i fire og et halvt år. Rett etter kom anken fra den meddomfelte mannen.

Les også

Ble dømt til 10 års fengsel for kokainsmugling - nå er dommen opphevet

— Siden den gang har ingenting skjedd. Sakspapirene er ikke engang blitt sendt fra lagmannsrettens lokaler til høyesterett for behandling, sier Dietrichson til avisen.

Les også

  1. Madelaine Rodriguez venter fortsatt på rettskraftig dom i Bolivia