Verden

Argentina ber IMF om ny tilbakebetalingsplan

Argentina, som er rammet av en dyp økonomisk krise, ber IMF omstrukturere tilbakebetalingsplanen tilknyttet et lån på 56 milliarder dollar.

En oppildnet president Mauricio Macri taler til sine tilhengere i Buenos Aires. Men Macris popularitet i landet er laber. Foto: Tomas F. Cuesta / AP / NTB scanpix
  • NTB

Tilbakebetalingen er ventet å starte i 2021, mens den siste utbetalingen fra IMF på 5,4 milliarder dollar skal komme i september.

En delegasjon fra Det internasjonale pengefondet (IMF) reiser denne uken til Argentina for å vurdere lånet. Argentinas finansminister Hernan Lacunza ber IMF om å starte en dialog om mulig omstrukturering av tilbakebetalingen.

Lacunza understreker at selv om dialogen vil begynne før valget 27. oktober, vil den vare til 10. desember.

– Målet med ønsket om omstrukturering er derfor å tillate den neste regjeringen å implementere sin politikk uten finansielle begrensninger, sier Lacunza.

Gjennom omfattende sparetiltak sikret Argentinas president Mauricio Macri i fjor en redningspakke på 56 milliarder dollar fra IMF.

Macris regjering har støtte fra finansbransjen og USA, men det er en utbredt misnøye i landet på grunn av en dyp økonomisk krise og upopulære krisetiltak innført av regjeringen. Inflasjonen lå på 22 prosent i første halvår i år, noe som har svekket folks kjøpekraft. 32 prosent av befolkningen regnes som fattige.

Søndag fikk Macri bare 32 prosent av stemmene i et nasjonalt primærvalg som ble avholdt i oppkjøringen til presidentvalget i oktober.

Opposisjonsleder, venstreorienterte Alberto Fernández, fikk på sin side 47 prosent og er dermed soleklar favoritt.