Verden

Britisk minister går av i protest mot Johnson

Amber Rudd forlater Boris Johnsen og går av som arbeidsmarkeds- og pensjonsminister i den britiske regjeringen.

Den britiske arbeidsministeren Amber Rudd forlater regjeringen og Det konservative partiet.

  • Thomas Olsen
    Journalist
  • NTB

Brexit-kaoset fortsetter i Storbritannia. Nå har enda en politiker valgt å forlate statsminister Boris Johnson og Det konservative partiet, rapporterer The Times.

Amber Rudd, arbeids, pensjons og likestillingsminister siden 2018, oppgir på Twitter at hun trekker seg i protest mot at 21 politikere er fjernet fra Det konservative partiets parlamentsgruppe etter at de stemte for en lov om å hindre en brexit uten en avtale.

– Jeg kan ikke stå og se på at gode, lojale og moderate konservative kastes ut, skriver hun.

  • Churchills barnebarn utstøtt. Ekspert kaller Johnsons utrenskninger et lite partikupp.

Blir partiløs politiker

Til The Times sier Rudd at hun også trekker seg fra partiet og nå vil fortsette som uavhengig representant i Parlamentet.

Under folkeavstemningen i 2016 stemte Rudd for å bli i EU. Selv om hun først var imot å gå ut av EU uten en avtale, slik Johnson sier han vil, godtok hun ved å bli medlem av regjeringen at det var et mulig alternativ.

Amber Rudd kunngjorde sent lørdag at hun forlater regjeringen og partiet. Her er Rudd i det hun forlater regjeringskontorene i London tidligere denne uken, omgitt av demonstranter som protesterer mot Brexit.

– Tror ikke Johnson vil ha noen avtale

Men i sitt avskjedsbrev skriver hun at hun ikke lenger tror at det er regjeringens første mål å få til en avtale.

Johnson har lovet at Storbritannia går ut av EU 31. oktober, med eller uten en avtale.

Rudd hvar innenriksminister fra 2016 under statsminister Theresa May. Hun tjente også som energi- og klimaminister under statsminister David Cameron, som gikk av etter at britene stemte for å forlate EU i 2016.

Tidligere har flere i regjeringen trukket seg protest mot Johnson, blant annet statssekretærene Anne Milton i utdanningsdepartementet og Alan Duncan i Utenriksdepartementet.

Les mer om

  1. Brexit
  2. Britisk politikk
  3. Boris Johnson
  4. Storbritannia