Verden

Eksplosjon i Linköping knyttes til MC-miljø

Et leilighetsbygg fikk store skader i en kraftig eksplosjon i Linköping i Sverige fredag. Flere svenske medier har opplysninger om at eksplosjonen kan ha vært et angrep mot en sentral mann i et kriminelt miljø.

  • NTB
  • Eirik Husøy
    Journalist

Meldingen om eksplosjonen i Hamngatan i Linköping kom rundt klokken 9 fredag. Et tyvetall personer ble lettere skadet i eksplosjonen, to behandles fortsatt på sykehus.

Over hundre leiligheter ble berørt, og politiet tror nå det var en sprengladning som forårsaket den kraftige eksplosjoner.

– Ødeleggelsene på stedet er enorme, sier politiets innsatssjef Magnus Skoglund, ifølge Aftonbladet

Avisa Borås Tidning sitter på opplysninger som knytter hendelsen til motorsykkelklubben Bandidos.

Aftonbladet har fått opplysninger om at eksplosjonen var rettet mot en mann som skal være sentral i en MC-klubb, som ikke er Bandidos, i Linköping. Expressen har også tilsvarende informasjonen fra anonyme kilder. Informasjonen er foreløpig hverken offisielt bekreftet eller avkreftet av politiet.

Det har vært en kraftig eksplosjon i Linköping. Flere personer skal være skadet.

På en pressekonferanse fredag ettermiddag opplyste politiet at eksplosjonen trolig ble utløst utendørs og at det ikke er mistanke om terrorisme.

Ødeleggelsene på åstedet er store, og vinduer og balkonger på flere nabobygg er knust.

Bilder fra stedet viser to leilighetsbygg på fire og syv etasjer med knuste vinduer og terrasser som er blåst helt i stykker.

– Vi fikk melding om at personer hadde hørt et høyt smell. Vi dro til stedet, hvor det ser ut til at noe har eksplodert. Vi jobber nå med å sikre åstedet og kontrollere om det er noen skadede, sa politiets pressetalsperson Åsa Willsund like etter eksplosjonen.

Leilighetene har fått omfattende skader.

– Som en krigssone

Bilder fra stedet viser to leilighetsbygninger på fire og syv etasjer med knuste vinduer og terrasser som er blåst helt i stykker.

– Det er som en krigssone, sier en av dem som står i nærheten.

Det har vært en kraftig explosion i Linköping. Flere personer er skadet.