Verden

Boeing-leveransene halvert på et år

Leveransene av nye fly fra Boeing er mer enn halvert i mai sammenlignet med mai måned i fjor. Selskapets mest solgte flytype, 737 MAX, står fremdeles på bakken.

Boeing 737 MAX 8 produsert for indiske Jet Airways lander etter testflyging i Seattle. Selskapet produserer flymodellen ennå, men de blir ikke levert ut til kundene så lenge modellen er satt på bakken. Foto: Ted S. Warren / AP / NTB scanpix

 • NTB-AP

Boeing opplyser tirsdag at det leverte 30 fly til kommersiell drift i mai, som er 56 prosent lavere enn de 68 flyene som ble ferdigprodusert og levert i mai 2018.

Nedgangen skyldes at leveransene av 737-modeller har stupt, fra 47 i mai i fjor til åtte i mai i år. Alle de åtte var av en eldre type, NG-varianten av 737, ikke MAX-modellen.

Boeing produserer fremdeles MAX, men de leveres ikke ut. Det Chicago-baserte selskapet har 4.550 bestillinger inne på MAX-fly som ikke er levert.

Til sammen 346 mennesker mistet livet i to 737 MAX 8-ulykker i Indonesia i oktober i fjor og Etiopia i mars i år. Flytypen ble etter Etiopia-ulykken satt på bakken av luftfartsmyndigheter over hele verden.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Flyselskap forventer å fly Boeing 737 MAX igjen i januar

 2. VERDEN

  Ny sikkerhetsrisiko på Boeing 737 MAX avdekket

 3. VERDEN

  FAA: Boeing 737 MAX-fly kan ha feilproduserte flydeler

 4. VERDEN

  Norske etterlatte fornøyd med Boeing-erstatning

 5. NORGE

  Norwegian enige med Boeing om utsettelse av levering av 14 MAX-fly

 6. ØKONOMI

  Ny feil kan være funnet på MAX-flyene. Kan føre til at pilotene mister kontroll over flyet.