Verden

Prins Harry har forlatt Storbritannia

Storbritannias prins Harry har reist til Canada for å være sammen med sin kone Meghan og deres sønn Archie, melder britiske medier.

Prins Harry og statsminister Boris Johnson snakket sammen mandag. Johnson sier hele landet ønsker Harry and Meghan alt godt i framtiden. Foto: Stefan Rousseau / Pool via AP / NTB scanpix

 • NTB-AFP

Prinsen gikk om bord i et fly til Vancouver mandag kveld. Like før hadde han deltatt på et møte med britiske og afrikanske investorer i London. Det var ventet å være prins Harrys siste offisielle oppdrag som arbeidende medlem av kongefamilien, skriver Daily Telegraph.

Avisen beskriver reisen som symbolsk siden den kommer bare to dager etter at Buckingham Palace i en kunngjøring meddelte at prins Harry og hertuginne Meghan ikke lenger skal bruke tittelen «kongelig høyhet».

Harry droppet middagen med de besøkende afrikanske lederne på Buckingham Palace for å ikke overskygge broren William, som var vert for arrangementet, skriver Daily Mail.

Avisen viser også bilder av Meghan som går tur med parets sønn og to hunder utenfor hjemmet i Vancouver.

– Ikke annet valg

Meghan og Harry kunngjorde 8. januar at de ønsker seg mer uavhengighet uten kongelige plikter, og at de vil veksle på å bo mellom Storbritannia og Canada. Årsaken er den voldsomme og til tider svært negative oppmerksomheten fra britisk presse.

I en tale søndag til stiftelsen Sentebale sa Harry at de ikke følte de hadde noe annet valg enn å gi opp sin kongelige posisjon og plikter.

Harry, som fortsatt er den sjette i arverekkefølgen til den britiske tronen, hadde mandag et 20 minutter langt uformelt møte med statsminister Boris Johnson.

Johnson sier hele landet ønsker Harry and Meghan alt godt i framtiden.

Les mer om

 1. Storbritannia
 2. Kongelige
 3. Prins Harry

Flere artikler

 1. VERDEN
  Publisert:

  De er alt fratatt den ypperste tittelen. Nå risikerer de å miste sitt nye varemerke.

 2. VERDEN
  Publisert:

  Prins Harry: – Det var ikke noe annet alternativ

 3. VERDEN
  Publisert:

  Prins Harry og hertuginne Meghan skal ikke lenger bruke tittelen «kongelig høyhet»

 4. VERDEN
  Publisert:

  Prins Charles koronasmittet. Men britene er mest bekymret for disse to. Og Harrys klemming.

 5. VERDEN
  Publisert:

  Britiske medier: Dronningen har straffet Harry og Meghan hardt

 6. VERDEN
  Publisert:

  Harry og Meghan ute av rollen som britiske kongelige for godt