Verden

Brasiliansk gjengleder funnet død etter fluktforsøk

En brasiliansk narkosmugler som i helgen prøvde å rømme fra fengselet utkledd som sin egen datter, er funnet død på cella, opplyser brasilianske tjenestemenn.

Clauvino da Silvas maske, parykk og klær vises på dette bildet fra fengselsmyndighetene i Rio. Foto: Rio de Janeiro Penitentiary Administration Secretariat via AP / NTB scanpix

 • NTB-AFP-AP

Fengselsmyndighetene i Rio offentliggjorde både video og bilde av den brasilianske gjenglederen som ifølge dem nådde helt til hovedinngangen før vaktene stanset ham. Foto: Rio de Janeiro Penitentiary Administration Secretariat via AP / NTB scanpix

Clauvino da Silva, som sonet en 73 år lang fengselsstraff, satt i ledelsen i en av de mektigste kriminelle organisasjonene i Brasil.

42-åringen skapte internasjonale overskrifter etter å ha blitt tatt på fersken under fluktforsøket i Rio de Janeiro lørdag. Med silikonmaske og en langhåret parykk, og ikledd tenåringsdatterens klær, prøvde han å gå ut av fengselets hovedinngang, ifølge myndighetene.

Den 19-årige datteren hadde besøkt faren og planla å bli igjen mens faren flyktet. Hun og sju andre besøkende ble pågrepet etter det mislykkede fluktforsøket fra høysikkerhetsfengselet.

Fengselet offentliggjorde også en video av da Silva, som foran vaktene tar av seg den forseggjorte forkledningen, inkludert trange jeans, BH og en rosa T-skjorte.

Dødsfallet skal granskes, ifølge fengselsmyndighetene, som sier 42-åringen ser ut til å ha tatt sitt eget liv på cella.

Eksperter anslår at flere hundre innsatte blir drept i brasilianske fengsler hvert år, de fleste av dem i sammenstøt mellom rivaliserende gjenger. Over 800.000 mennesker sitter bak lås og slå i Brasil. Bare i USA og Kina er det flere innsatte.

Den 42 år gamle gjenglederen kledde seg ut som en tenåringsjente i forsøket på å rømme fra fengselet. Hans nervøse væremåte gjorde at han ble oppdaget.

 1. Les også

  Gjengleder i Brasil forsøkte å rømme fra fengselet utkledd som en tenåringsjente

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Gjengleder forsøkte å rømme fra fengselet utkledd som sin egen datter

 2. VERDEN

  Obduksjon av Jeffrey Epstein gjennomført

 3. VERDEN

  Brasils justisminister benekter komplott for å dømme Lula

 4. VERDEN

  Politiet: Peter Madsen kan ha fått hjelp i rømningsforsøket

 5. VERDEN

  Svarte brasilianere protesterer mot politivold

 6. VERDEN

  Brasils ekspresident Lula er løslatt